fbpx
Skip to main content
Nina Radovanović

"SRCE SAM OSTAVILA U RINGU": Nina poručila nakon poraza - U Pariz idem po medalju!

Foto: Profimedia
Mlada bokserka svesna svojih mogućnosti.

Srpska bokserka Nina Radovanović nije uspela da se domogne plasmana među četiri najbolje na Olimpijskom turniru u Tokiju. Ona je u četvrtfinalu, uprkos sjajnoj borbi, poražena od svetske šampionke Hsjao Ven Huang. Ipak, Nina ne očajava i najavljuje sve bolje rezultate za Srbiju. 

NAJBOLJE ĆE SE VIDETI U FINALU: Ivana čuva najjače za kraj!

NAJBOLJE ĆE SE VIDETI U FINALU: Ivana čuva najjače za kraj!

I STENA BI PUSTILA SUZU Milica nam donela svima radost u Tokiju, a njena slika iz SRBIJE - to je posebna emocija (FOTO)

I STENA BI PUSTILA SUZU Milica nam donela svima radost u Tokiju, a njena slika iz SRBIJE - to je posebna emocija (FOTO)

NOVAKOV ČAS PATRIOTIZMA: Evo šta je NAPISAO ocu koji ga UBEĐIVAO da ne ide u Tokio

NOVAKOV ČAS PATRIOTIZMA: Evo šta je NAPISAO ocu koji ga UBEĐIVAO da ne ide u Tokio

- Ovo je prva protivnica koja je toliko radikalno viša od mene. Ja sam pokušavala da nametnem svoj ritam, ali mnogo me opstrujisala svojim naslanjanjem, guranjem, držanjem... To mi je oduzelo mnogo energije kad izađem iz klinča, da nastavim odmah agresivno. Mislim da je samo stvar rutine, da mi treba još dva, tri meča ovog tipa, da bih našla način borbe za visoke protivnice. Nije me ugrozila fizički, da smo boksovale ono što je meni poznatije - deset rundi, sigurno bi bio moj meč. Potrebna je neka vrsta adaptacije na celu priču. Dala sam svoj maksimum sigurno, nisam se štedela, ostavila sam srce na ringu. Očigledno treba još malo iskustva, ipak smo mi mladi u ovom olimpijskom boksu - poručila je Nina nakon borbe. 

Radovanovićeva ističe da se sa ovih Olimpijskih igara vraća će sa pozitivnim utiscima.

- Veoma sam zadovoljna, samo učešće ovde za našu zemlju, koja je u povoju kad je ženski boks u pitanju, treba da bude velika privilegija. A samim tim što sam stigla do četvrtfinala, govori da ja mogu, da ne kažem da se kladim, ali da obećam da će Srbija imati olimpijsku medalju u ženskom boksu na narednim Olimpijskim igrama. Ja sam napominjala više puta u medijima da je pik moje forme ta 2024. u Parizu, ali da mi je ovo sjajna uvertira. Super je što sam sve ovo osetila, sada znam na čemu treba da radim, tako da će to onda biti sve briljantno - istakla je srpska bokserka. 

Nina se odmah okreće novim borbama, jer sada ne želi da stane.

- Ljudi koji me poznaju, znaju da nikad ne odmaram. Od 365 dana, uključujući i vreme koje sam provela u karantinu, ja sam vežbala u stanu. Možda ću dati sebi oduška nedelju dana, ali onda ću nastaviti da radim neku vrstu treninga u oporavku. Već imam planove za dalje - zaključila je Nina Radovanović.

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Julija Jefimova, plivačica iz Rusije

 

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd