Skip to main content
Iv Lampart

POČEO 109. TUR DE FRANS: Iv Lampart najbrži na hronometru u Kopenhagenu

Foto: Reuters
Belgijanac brži od sunarodnika Van Erta za pet desetinki.

Najveća i napjpoznatija Grand tur biciklistička trka na svetu Tur de Frans startovala je danas u Kopenhagenu individualnim hronometrom u dužini od 12,2 kilometara, a 109. izdanje najprestižnije trke u svetu biciklizma pobedom je otvorio Belgijanac Iv Lampart vremenom 15:17 iz ekipe Kvik Step i tako obukao žutu majicu za vodećeg u generalnom plasmanu.

REPRIZA 2019: Španija i Italija ponovo za svetsku krunu

REPRIZA 2019: Španija i Italija ponovo za svetsku krunu

TURČIN PAO SA NULOM: Aleksandar Kukolj osvojio bronzu u Oranu

TURČIN PAO SA NULOM: Aleksandar Kukolj osvojio bronzu u Oranu

DRUGO ZLATO: Damir Mikec ponovo najbolji u Oranu

DRUGO ZLATO: Damir Mikec ponovo najbolji u Oranu

Lampart je bio brži od sunarodnika Vuta Van Erta za pet desetinki, dok je treću poziciju posle prvog dana zauzeo  Slovenac Tadej Pogačar, dvostruki pobednik u poslednje dve godine koji je kasnio za pobednikom sedam desetinki. Druga etapa u dužini od 202,5 kilometara na programu je sutra i vozi se od Flata do Niborga.

Kao što je uglavnom i običaj, ove godine će na Tur de Fransu učestvovati 22 ekipe, a u svakoj je po osam vozača, odnosno ukupno 176 biciklista koji će pokušati da ostvare što bolje vreme na ukupno 21 etapi. Najuspešniji na Tur de Fransu sa po pet pobeda su Francuzi Moris Garin, Žak Anketil i Bernard Hino, legendarni Belgijanac Edi Merks i Španac Migel Indurain koji je jedini u istoriji ostvario pet pobeda uzastopno.

 

BONUS VIDEO: Pogledajte scenu sa svadbe Ane Dabović

 

Vremenska prognoza
Dust
35 Beograd