fbpx
Skip to main content
Ženska rukomenta reprezentacija Srbije

POTVRĐENO IZ RSS: Srpske rukometašice imaju novog selektora (FOTO)

Foto: MN Press
Slovenac na klupi Srbije.

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije doneo je odluku o imenovanju Uroša Bregara za novog selektora ženske reprezentacije Srbije. Imenovani su i ostali članovi stručnog štaba, odnosno, treneri reprezentativnih selekcija. Pomoćni trener biće Dragan Markov, a sa golmanima će raditi Branka Jovanović. 

MOZZART DAJE NAJVEĆE KVOTE NA SVETU: Bajern 2,60, Roma 1,76, Monako 1,60!

MOZZART DAJE NAJVEĆE KVOTE NA SVETU: Bajern 2,60, Roma 1,76, Monako 1,60!

BURAN DAN U RSS: Sevale smene, svi SMENJENI! Rastanak i sa Obradovićem

BURAN DAN U RSS: Sevale smene, svi SMENJENI! Rastanak i sa Obradovićem

NIŠTA OD SRBIJE: Dragan Adžić ima novi posao

NIŠTA OD SRBIJE: Dragan Adžić ima novi posao

Novi selektor reprezentacije Srbije, Slovenac Uroš Bregar, dobio je poverenje UO da u narednom periodu radi sa najboljim srpskim rukometašicama:

- Bio sam počastvovan pozivom Rukometnog saveza Srbije. Posle toliko godina bila je teška odluka okončati mandat u selekciji Slovenije. Slovenačka reprezentacija dugo nije bila na velikoj sceni. Poslednje EP je odigrala 2010, a na Svetskom prvenstvu se nije pojavila 12 godina. Napravili smo kontinuitet nastupa na velikim takmičenjima i jedan veliki iskorak u poslednjih pet godina. Mislim da je došlo vreme za promenu, za neku novu energiju, koja je potrebna i meni, i igračicama. Prevagnuli su razlozi da prihvatim ponudu Srbije. Verujem da posvećeni, u zajedničkom radu stručnog štaba i igračica, možemo da napravimo neki veliki rezultat – kaže Bregar koji dobro poznaje srpske rukometašice, a od naredne sezone će sarađivati sa njih pet u ljubljanskom Krimu (pored Jovane Risović koja je deo tima, u Ljubljanu dolaze Andrea Lekić, Dragana Cvijić, Katarina Krpež Šlezak i Sanja Radosavljević).

- Jako poštujem celokupan srpski sport i sve što ste napravili kao sportska nacija. U rukometu uvek ima igrača i igračica, uvek iskoči neko nov. Siguran sam da sa ozbiljnim radom, a verujem da je tako bilo i do sada, možemo da dignemo reprezentaciju na još jedan viši nivo. Što se tiče reprezentativki koje dolaze u Krim, tražili smo devojke koje imaju karakter i već neku povezanost sa Krimom u prošlosti. Andrea, Cvija i Katarina se vraćaju u klub gde su već igrale. Pratim Sanju već duže vreme, sviđa mi se kao igrač i drago mi je da ćemo sarađivati. Jovana Risović ima TOP sezonu i zadovoljan sam što će ostati u Krimu i naredne sezone.

Čak 18 pobeda u zvaničnim mečevima vezao je Partizan od 31. oktobra i želi da upiše i 19. pred večiti derbi u sredu. Večeras (19.05) mu u Humsku stiže Metalac, a kvota na keca je 1,12, dok je na kombinazziju 1&3+ 1,48. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Metalac.

Mečevi sa Slovačkom u baražu za Svetsko prvenstvo 2021 igraju se u Šalji (17.4) I Beogradu (21.4).

- Imaćemo par dana za trening pred prvu utakmicu. Krećemo sa analizom protivnika. Razgovarao sam sa više-manje svim igračicama i drago mi je da vidim energiju, želju i motiv da igraju za nacionalni tim.  Znam da je ekipa malo starija, ali igračice ne delim na mlađe i starije. Podmlađivanje će doći prirodnim procesom. Želim na početku da pozovem sve, jer igračice delim, pre svega, na kvalitetne i manje kvalitetne. Stvari u rukometu se menjaju, karijere su sve duže, tako da se igrači od 30 godina više i ne smatraju starim. Najvažnije je da postoji želja da se igra za reprezentaciju – jasan je Bregar.

 

 

SD ostali sportovi

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
1 Beograd