fbpx
Skip to main content
Kajakaši

PRIPREME: Kajakaši stigli u Belek

Foto: MN Press
Sledi zahtevan deo.

Grupa od 27 najboljih srpskih kajakaša stigla je u Belek u Turskoj. Oni će se u ovoj zemlji spremati do 25. februara.

Posle toha otiće na drugu fazu pripremea, koja će biti održana od 4. marta do 1. aprila u Antaliji. Posle nje, naše takmičare očekuju Kup Srbije i Prvenstvo Evrope na Adi Ciganliji.

- Uvek kada postoji mogućnost, mi je iskoristimo i dođemo ovde u Tursku. Ovde imamo sjajne domaćine i odlične uslove za realizaciju ovog dela priprema, koji je malo duži i obimniji od ostalih. Ove godine imamo mogućnost da proširimo ekipu i priključimo mlađe takmičare koji su prošli naše kriterijume, da ih ubacimo u seniorski tim i pobrinemo se o budućnosti i novim naraštajima koji treba da prođu kroz sve ono što su prošli i njihovi prethodnici - rekao je selektor Bora Sibinkić. 

Prema rečima Sibinkića, tokom drugog dela priprema forsiraće se uveslavanje i isprobavanje grupnih čamaca, kao i finalizacija posada koje će veslati na Evropskom prvenstvu u Beogradu u junu. 

- Između ostalog, ovde smo zbog proširenja postave za buduća takmičenja. S obzirom na to da nam je ove godine Prvenstvo Evrope dosta ranije nego što je to uobičajeno, praktično ćemo drugi deo priprema ovde iskoristiti za formiranje grupnih posada koje treba da nastupe na tom prvenstvu. Još ne znam da li će biti promena i kakvih, to ćemo videti na drugom delu priprema. Ono što je bitno jeste da imamo malo više „zdravih i pravih“ momaka i devojaka nego prošle godine i s tim u vezi ćemo pokušati da napravimo i bolje posade. Glavni cilj koji imamo ispred sebe jeste da pripremimo dobre i moćne grupne posade za Olimpijske igre u Tokiju - zaključio je selektor.

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.

Pročitajte i:

SD ostali sportovi

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd