fbpx
Skip to main content
Vanja Udovičić

ŠAMPIONI POBEĐUJU POŠTENO: Nulta tolerancija Srbije za doping

Foto: Narodna skupstina Republike Srbije
Donesen Zakon o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju dopinga u sportu.

Donošenjem Zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju dopinga u sportu Srbija je potvrdila rešenost da i u ovoj oblasti ostane lider u regionu, prati međunarodne standarde i nastavi odnos nulte tolerancije prema dopingu u sportu. 

MOZZART UKLJUČIO RONALDA U BORBU ZA GAVRILOV ŽIVOT!

MOZZART UKLJUČIO RONALDA U BORBU ZA GAVRILOV ŽIVOT!

KAPITEN NIKOLIĆ POSLE ŽREBA: Imam utisak da se sve ponavlja

KAPITEN NIKOLIĆ POSLE ŽREBA: Imam utisak da se sve ponavlja

TEŽE NIJE MOGLO: Srbija u Grupi C na Evropskom prvenstvu, Orlove čeka "pakao"

TEŽE NIJE MOGLO: Srbija u Grupi C na Evropskom prvenstvu, Orlove čeka "pakao"

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić naglasio je da je borba protiv dopinga osnova sportskog sistema u Srbiji, kao i da je Srbija među prvim zemljama u Evropi koja primenjuje i nove promene u oblasti borbe protiv dopinga.

Arsenal večeras (21.00) juri minus od 1:2 iz prvog meča protiv Viljareala za plasman u finale Lige Evrope i samim tim šansu za plasman u Ligu šampiona. Kvota na keca je 1,97, dok je kvota na kombinazziju 1&3+ 2,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Arsenal. – Viljareal.

 - Srpski sport bez svakog oblika dopinga je postulat našeg sistema, jer doping je prevara, a šampioni uvek pobeđuju samo pošteno i zato Srbija jeste zemlja šampiona! Zadovoljni smo primenom Zakona o sprečavanju dopinga u sportu iz 2014. godine, koji je u potpunosti ispunio svoju svrhu i pokazao odlične rezultate, međutim naša liderska pozicija u ovoj oblasti potvrđuje se upravo i spremnošću da među prvim zemljama u Evropi implementiramo i primenimo i sve novonastale izmene u ovoj oblasti. Siguran sam da je kako na sportskim terenima, ali i van njega, borba protiv dopinga nesporan cilj svih kako bismo zaštitili prvenstveno zdravlje naših sportista i svih mladih,  omogućili fer-plej i nastavili dosledno sprovođenje nulte tolerancije svega negativnog u sportu. Cilj je da delujemo preventivno, edukujemo sportiste od najmlađeg uzrasta, širimo tu svest i kod svih mladih, jer samo ujedinjenim delovanjem institucija, krovnih organizacija, nacionalnih sportskih saveza i sportista, ali i škola, porodica, društva u celosti, možemo biti pobednici u borbi protiv dopinga u sistemu sporta i među mladima - rekao je ministar Udovičić.

 

SD ostali sportovi

SD fudbal

SD košarka

SD euro2020

SD treće poluvreme

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd