Skip to main content
Južna Koreja

SKANDAL U KOREJI: Posle jedne, krenule i druge optužbe za silovanje sportiskinja

Foto: Reuters
Grupa pod imenom "Solidarnost za mlade klizačice" održala je konferenciju.

Posle izjave dvostruke olimpijske šampionke Južne Koreje klizačica Šim Suk-Hi da ju je trener u više navrata silovao, sve više južnokorejskih sportistkinja iznelo je slične optužbe. Sportiskinje koje se bave džudom, tekvondom i rvanjem optužile su svoje trenere da su ih seksualno zlostavljali, prenosi AP. Članovi tima Južne Koreje koji su osvojili srebrnu medalju u karlingu na Olimpijskim igrama u Pjongčangu takodje su optužile svoje bivše trenere.

IZLOMIO REKET: Zvereva su pitali zašto, a onda je on postavio pitanje koje je zateklo novinare (VIDEO)

AO: Ispao još jedan favorit (FOTO)

Grupa pod imenom "Solidarnost za mlade klizačice" održala je konferenciju za štampu na kojoj su saopštili da je najmanje pet mladih klizačica seksualno zlostavljano od svojih trenera. Imena nisu želeli da objave, kako kažu, zbog privatnosti, prenosi AP.

Južnokorejska poslanica Son Hje-Von, koja je prisustvovala konferenciji, izjavila je da je jednu od žrtava u više navrata zlostavljao trener dok je kao tinejdžerka pohađala Nacionalni sportski univerzitet, poznat po mnogim olimpijskim sportistima. Poslanica je zatražila istragu Džeona Mjenga-Gjua, trenera koji se smatra "kumom" južnokorejskog klizanja na ledu.

- Bilo je mnogo zlostavljanja na klizačkoj sceni, ali su prestupnici u mnogim slučajevima prošli nekažnjeno - rekla je Son.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD ostali sportovi

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

Vremenska prognoza
Slaba kiša
18 Beograd