fbpx
Skip to main content
NFL

ŠOK ZA NAVIJAČE: Veliki ŠAMPION više NE POSTOJI!

Foto: Profimedia
Doneta zvanična odluka.

NFL franšiza iz Vašingtona primorana je da povuče iz upotrebe ime Redskins i logo koji su koristili do sada. Tim je osnovan daleke 1932. godine u Bostonu pod imenom Brejvs, ali se 5 godina kasnije preselio u Vašington i postali su Redskinsi.

DIREKTOR CRNO-BELIH POTVRDIO: Partizan doveo VELIKO pojačanje!

DIREKTOR CRNO-BELIH POTVRDIO: Partizan doveo VELIKO pojačanje!

BRITANIJA ZAVIJENA U CRNO: Umro šampion! Imao je samo 30 godina!

BRITANIJA ZAVIJENA U CRNO: Umro šampion! Imao je samo 30 godina!

ŠAMPION ODUŠEVIO POSLE POBEDE: Hamiltonova IZJAVA je sve NASMEJALA!

ŠAMPION ODUŠEVIO POSLE POBEDE: Hamiltonova IZJAVA je sve NASMEJALA!

Oni su uspeli pet puta da osvoje Lombardijev trofej, od čega tri puta u Superboul eri i jedni su od samo pet timova koji su ostvarili 600 i više pobeda.

Sada su primorani da svoje ime Redskins promene, jer je ime uvredljivo zajednici "Indijanaca" (starosedeoca američkog kontinenta) pošto se odnosi na boju njihove kože i ta borba traje još od šezdesetih godina prošlog veka.

Kada je Den Snajder 1999. godine kupio franšizu obavio je anketu i izneo podatke da 90 procenata ispitanika nije imalo nikakav problem sa imenom, niti je smatralo da je uvredljiv, dok je sada situacija drugačija.

"Danas objavljujemo da se ime Redskins i zvanično povlači iz upotrebe. Zajedno sa imenom i logo odlazi u penziju. Den Snajder i trener Ron Rivera naporno rade na novom imenu i dizajnu logoa koji će naši igrači ponosno nositi i predstavljati našu bogatu istoriju tokom narednih 100 godina", stoji u saopštenju Vašingtona.

Zanimljiv podatak je da je jedan od potomaka starosedeoca 1971. godine dizajnirao logo Vašington Redskinsa koji sada odlazi u penziju, ali se veruje da će tim zadržati braon i zlatnu boju.

 

SD ostali sportovi

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

Vremenska prognoza
Light intensity drizzle
4 Beograd