fbpx
Skip to main content
Vanja Udovičić

TEMELJ ZA NOVE GENERACIJE: Potpisani ugovori sa lokalnim samoupravama i udruženjima

Foto: Tanjug/Zoran Zestić
Sve je usmereno ka ostvarivanju devet ciljeva Nacionalne strategije za mlade.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je potpisao ugovore sa predstavnicima lokalnih samouprava i udruženjima za realizaciju 96 projekata usmerenih ka ostvarivanju svih devet ciljeva Nacionalne strategije za mlade.

Mozzart daje najveće kvote na svetu: Anadolu Efes 1,55, Orhus 2,05, Žilina 1,37!

Mozzart daje najveće kvote na svetu: Anadolu Efes 1,55, Orhus 2,05, Žilina 1,37!

LEGENDA JUGOSLOVENSKOG SPORTA PROŽIVLJAVA PAKAO: Bojan Križaj duguje 1,7 MILIONA evra! Prodaje kuću, ali to nije dovoljno

LEGENDA JUGOSLOVENSKOG SPORTA PROŽIVLJAVA PAKAO: Bojan Križaj duguje 1,7 MILIONA evra! Prodaje kuću, ali to nije dovoljno

LIGA NACIJA: Srbija ostvarila novu POBEDU

LIGA NACIJA: Srbija ostvarila novu POBEDU

Kroz aktivnosti Ministarstva omladine i sporta i saradnju sa međunarodnim partnerima, u prethodnih pet godina, zaposlilo se ili samozaposlilo preko 3.500 mladih, a više od 30.000 mladih bilo je na obukama za povećanje zapošljivosti, upravljanje karijerom i stručnim praksama.

- Čestitam svima početak novog ciklusa saradnje na ostvarenju ciljeva omladinske politike i drago mi je da ovako važan poduhvat započinjemo u nedelji kada i cela Evropa obeležava Evropsku nedelju mladih, ove godine sa temom ,,Naša budućnost u našim rukama”. Kroz ove projekte, delimo zajedničku viziju budućnosti, u kojoj svi dajemo svoj maksimum i na svakodnevnom nivou ovo društvo činimo boljim. Kroz povezivanje mladih na regionalnom i globalnom nivou, kroz različite vidove edukacija i informisanja, sa ciljem neprestanog usavršavanja mladih, stvaramo jednu veliku porodicu, u kojoj zajedno rastemo, napredujemo i otvaramo se ka svetu novih ideja i inicijativa. Samo tako gradimo temelje za nove generacije, za novu decu koja će za najbolje primere imati ljude iz svog najbližeg okruženja. Svi uspešni projekti započinju dobrom idejom, a snaga i karakter se pokazaju prilikom realizacije, kada svoju ideju pretvaramo u delo. Ministarstvo omladine i sporta je tu da taj proces od dobre ideje do krajnje realizacije podrži i motiviše sve one koji misle da je nešto nedostižno da istraju, jer krajnji rezultat je nešto čime ćemo se svi ponositi -  izjavio je ministar Udovičić.

Ministarstvo omladine i sporta je za stimulisanje različitih oblika zapošljavanja, samozapošljavanja i preduzetništva mladih i razvoj i sprovođenje omladinske politike obezbedilo preko 240 miliona dinara.

 

Vremenska prognoza
Slaba kiša
18 Beograd