Skip to main content
Novak Đoković

AUSTRALIJSKI ADVOKAT STAO UZ ĐOKOVIĆA: Ogorčen na svoju zemlju - EVO kako ju je NAZVAO

Foto: MN Press
Razočaran.

Ponovo se oglasio jedan od najpoznatijih advokata u Australiji Džastin Kvil, kako bi izneo svoj stav o odnosu njegove zemlje prema najboljem teniseru sveta Novakđu Đokoviću.

JUNAK NAŠEG DOBA: Pesma o Novaku Đokoviću postala veliki hit (VIDEO)

JUNAK NAŠEG DOBA: Pesma o Novaku Đokoviću postala veliki hit (VIDEO)

A NOLETA SU DEPORTOVALI IZ AUSTRALIJE: Posle pobede Zverev hvalio Đokovića, pa priznanjem ŠOKIRAO planetu (VIDEO)

A NOLETA SU DEPORTOVALI IZ AUSTRALIJE: Posle pobede Zverev hvalio Đokovića, pa priznanjem ŠOKIRAO planetu (VIDEO)

POLUDEĆE U AUSTRALIJI: Evo ko će platiti Novakove sudske troškove, cifra da se smrzneš!

POLUDEĆE U AUSTRALIJI: Evo ko će platiti Novakove sudske troškove, cifra da se smrzneš!

On je tom prilikom istakao skandalozan način na koji su državni organi u njegovoj državi postupali prema prvom reketu planete.

Podsetimo, Đoković je pre tri dana deportovan iz Australije i od nedelje boravi u Srbiji, ali je tokom desetodnevnog "mučenja" na drugom kontinentu, prošao kroz tri sudska saslušanja, a na sve će morati da plati i troškove nastale zbog toga. Osim toga, sudije su mu "natovarile na vrat" i zabranu ulaska u državu u sledeće tri godine.

Poslednja kazna će možda moći da bude ublažena, ali do narednog prvog grend slema u sezoni ostaje gorak ukus zbog užasnih dešavanja u Melburnu.

- Izgledamo kao klovnovi, mislim, u očima sveta generalno. Možete da uprete prstom u državu, federalnu Vladu i Teniski savez Australije, ali u širim okvirima, to je sve Australija. Rekli smo tipu da ima medicinsko izuzeće, pozvali smo ga ovde, dali smo mu vizu - rekao je Kvil, nazvajući nastalu situaciju nedopustivom.

Zatim je komentarisao i čuveni, ozloglašeni hotel "Park", apostrofirajući da veruje kako će srpski as, posle ovog skandala, dići glas za izbeglice koje tamo stanuju već duže od decenije.

- Nadam se da će se vakcinisati i da će reći poneku reč o izbeglicama koje su još uvek tamo u Park hotelu u Melburnu, ali nisam siguran da će se išta od ta dva desiti - kaže Džastin Kvil.

Nasuprot njemu, još jedan advokat Sajmon Džins, ističe da sud nije želeo da se meša u političke igre i da je zato presudio kako je na kraju odlučeno.

- Federalni sud je imao izbor. Mogli su da preinače odluku jer je to bila upotreba političke moći koja nije dopuštena Migracionim aktom. Ili su mogli da odluče da ne ulaze u političku svađu. Odlučili su da se ne mešaju u političku razmiricu - dodao je Džins.

Najnovije vesti o prvom reketu sveta možete naći na ovom linku - NOVAK ĐOKOVIĆ.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Jasmina Aleksandrov, bivša košarkašica i supruga Nemanje Aleksandrova

 

Vremenska prognoza
Clear sky
34 Beograd