clear sky
20°C
28.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

ĐOKOVIĆ U FINALU VIMBLDONA! Novak uz dosta muke SLOMIO Šapovalova i stigao do MEČA KARIJERE!

09.07.2021. 18:55 17:13
Piše:
Srbija Danas
Novak Đoković
Novak Đoković / Izvor: Reuters

Nastavlja se pohod na prestižni trofej.

Srpski teniser Novak Đoković uspeo je da se plasira u finale Vimbldona. Svoje jubilarno trideseto gren slem finale, prvi reket sveta je obezbedio nakon što je u izuzetno napornom i teškom meču savladao Kanađanina Denisa Šapovalova rezultatom 3:0 po setovima 7:6 (7:3) ; 7:5; 7:5. I boriće se za svoju 20. gren slem titulu. 

Cash Out opcija u MerkurXtipu, igračima u korist

Cash Out opcija u MerkurXtipu, igračima u korist

VIMBLDON: Poznat prvi finalista, čeka se Novak Đoković

VIMBLDON: Poznat prvi finalista, čeka se Novak Đoković

FALIĆE VAM SVIMA NOVAK Ivanišević sočno opsovao pred Englezima: "Nije voljen kao Federer, ali..."

FALIĆE VAM SVIMA NOVAK Ivanišević sočno opsovao pred Englezima: "Nije voljen kao Federer, ali..."

U prvom setu viđena je velika borba između ova dva profesionalca. Sreća je bila sve vreme na strani Kanađinana koji je došao do brejka u ranoj fazi meča i poveo sa 3:1. 

Održavao je brejk prednosti Šapovalov uz pomoć sjajnog servisa ali i agresivne igre na Novakove servise. Dosta se Đoković mučio i u svojim servis gemovima a znao je Denis i da raspali neverovatan "ritern" koji je i samog Novaka koji je poznat kao najbolji "riterner" sveta ostavio u čudu.

Ipak, kada su svi prisutni na Centralnom terenu Vimbldona mislili da je set gotov u korist Šapovalova, Đoković na rezultatu 4:5 uspeva da, nakon, najdužeg gema u setu osvoji brejk i poravna rezultat. 

Prvi set je otišao u taj-brejk u kojem je Novak uspeo da stigne do "mini-brejka" koji je održao do rezultata 6:3 kada mu je na svoj servis, pri set lopti, Šapovalov poklonio poen takao što je napravio duplu servis grešku. 

Đoković je tako, nakon velike muke i borbe, nakon 55. minuta osvojio prvi set.   

Tense tennis 🍿

From a break down, defending champion @DjokerNole fights back to win the first set 7-6(3) against Denis Shapovalov#Wimbledon pic.twitter.com/HjaMRO32zL— Wimbledon (@Wimbledon) July 9, 2021

U drugom setu, ponovo borba dosta sigurniji su bili i jedan i drugi na svoje servis. Ipak Šapovalov je prednjačio na polju servisa te je svoje gemove završao efektno i sa nulom, dok je Đoković tokom seta spasao čak 5 brejk lopti od koji 3 u jednom gemu. 

Kao da je sve to davalo snage Novaku i naravno publika koja je, kao i uvek na strani Novakovog protivnika.  

Uspeo je Đoković da osvoji brejk u najgorem mogućem trenutku po Šapovalova, pri rezultatu 5:5. I sa lakoćom uspeo da privede težak set kraju nakon 52. minuta igre. Ipak kraj ovog seta je ostaće upamćen i po ispadu Kanađanina. 

Ipak, Šapovalov je imao primedbu na poslednji poen u drugom setu, tačnije na Novakov as servis. Linijski sudija je najpre uzviknuo AUT, ali je odmah povukao svoju odluku. 

Šapovalova je to razbesnelo te je tražio "čelendž" koji je pokazao da je Novakova lopta dotakla liniju. 

Usledila je kratka i žustra rasprava sa sudijom koji je nekako uspeo da ubedi Šapovalova da nije u pravu.  

Shapovalov lost his head 😂😂 #Wimbledon pic.twitter.com/1wu9wsHVvq— Louis👑Yelland7🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 (@LYelland_90) July 9, 2021

U treći set Šapovalov je ušao dosta agresivnije. Svu snago polagao je na servis koji ga je prilično slušao, izlazio je Kanađanin i na mrežu, upisivao lake poene. 

Zatim je usledio jedan od najdužih gemova u ovom meču u kojoj je Novak morao da brani svoj servis. Napadao je Šapovalov sa osnovne linije ali je često i izlazio na mrežu te je stigao do dve brejk lopte. Spasao je Đoković prvu sjajnim servisom dok na drugu nije prošao lob Denisa. Ipak došao je Šapovalov i do treće set lopte ali Nole je tada as serviso poništio. Zatim još jedan AS za Đokovića i gem lopta koju je, nažalost, jer je promašio zicer koji je završio u mreži. Ali je uspeo Novak da iskoristi sledeću gem loptu i okonča ovaj dugi gem. 

U nastavku nešto spoririji ritam meča. Kao da su i jedan i drugi izgubili dosta snage u drugom gemu ovog seta. Uprkos manjku energije, ni jedan ni drugi nisu gubili gemove na svoj servis. Takođe su branili i brejk lopte jedan drugome, pa je i ovaj set, kao i prethodni, otišao u napetu završnicu. 

Ipak izbegao je Đoković taj-brejk nakon što je, kao i u drugom setu, napravio brejk pri rezultati 5:5. Zatim je sjajno odigrao svoj servis gem, nakon tri vezana poena, as servisom je završio meč i tako obezbedio sedmo finale prestižnog gren slem turnira, Vimbldona. 

Srpski teniser će se u finalu sastati sa Italijanom Mateom Beretinijem koji ranije u toku dana savladao poljskog tenisera Huberta Hurkača rezultatom 3:1 (6:3, 6:0, 6:7 (3), 6:4.)

Finalni meč je na programu u nedelju 11.07. od 15. časova. 

Detaljniji pregled moče možete pročitati u tekstu ispod. 

ĐOKOVIĆ - ŠAPOVALOV 7:6 (7:3) ; 7:5; 7:5

III SET

7:5
Uspeva Đoković da AS SERVISOM završi ovaj meč! Gem bez izgubljenog poena. 
6:5
BREJK ĐOKOVIĆ!!!! Mučio se fugo Šapovalov ali spasao je jednu ali nije mogao i drugu brejk loptu. Novak na gem od finala Vimbldona.
5:5
OSTAJE NOVAK U MEČU!!! Sjajna Đokovića na svoj servis. Ponovo osvaja gem bez izgubljenog poena. Na servisu je Denis Šapovalov. Sjajna prilika za brejk!
4:5
DENIS NA KORAK OD SETA!!! Dobra kombinacija udaraca mladog Kanađanina, čak mu je i Novak aplaudirao na sjajnom poenu. Đoković sada servira da ostane u setu.
4:4
BEZ IZGUBLJENOG POENA!!! Novak sve bolje igra na svoj servis.

Novak Đoković
Novak Đoković / Izvor: Reuters

3:4
DVE BREJK LOPTE SPASAVA DENIS!!! Kao da su i jedan i drugi teniser izgubili dosta energije nakon drugog gema u ovom meču. Trudio se Šapovalov da što pre završi ovaj gem ali samo je sebi napravio "medveđu uslugu" jer je dosta grešio. Novak je u jednom trenutku prokllizao i našao se na zemlji ali je nije bilo potrebe za medicinksim timom. Stigap je Đoković da dođe do brejk lopte koju je Šapovalov spasao nakon sjajanog bekhenda. Još jednu brejk šansu je imao Novak ali je Denis ipak došao do ovog gema. 
3:3
Nešto laganiji Novak na svoj servis. Uspevao je da nadmudri Kanađanina sevisima u telo što mu je i obezbedilo ovo poravnjanje.
2:3
Sada se i Šapovalov muči na svoj servis. Ali snažni početni udarci i sve češći napadi na mrežu nisu dozvolili Novaku da stigne do novog brejka.
2:2
Započeo je AS servisom Novak ovaj gem i tako i nastavio. Bez izgubljenog poena.

Denis Šapovalov
Denis Šapovalov / Izvor: Reuters

1:2
Uspeo je Novak da iskoristi umor Kanađinina nakog predugačkog prethodnog gema. Od 40:0 stigao je Novak do brejk prilike koju je uspeo da spasi mladi Denis Šapovalov. I uz dosta muke osvoji ovaj gem AS servisom.
1:1
Odmah borba na Novakov servis. Jedan od najdužih gemova u meču. Napadao je Šapovalov sa osnovne linije ali je često i izlazio na mrežu te je stigao do dve brejk lopte. Spasao je Đoković prvu sjajnim servisom dok na drugu nije prošao lob Denisa. Ipak došao je Šapovalov i do treće set lopte ali Nole je tada AS SERVISOM poništio. Zatim još jedan AS za Đokovića i gem lopta koju je, nažalost, jer je promašio ZICER koji je završio u mreži. Ali je uspeo Novak da iskoristi sledeću gem loptu i okonča ovaj dugi gem. 
0:1
Besan je Šapovalov nakon izgubljenog drugog seta i u ovaj treći je krenuo dosta ofanzivno. Osvaja prvi gem.

II SET

Denis Šapovalov
Denis Šapovalov / Izvor: Reuters

 

7:5
SET ZA NOVAKA!!!! Sjajno odigran servis gem! Služio je servis Đokovića, što je bilo najbitnije. Od tri set lopte Đoković je iskoristio drugu i to nakon "čelindža" koji je tražio Šapovalov. Potvrda je stigla, lopta je bila na liniji a Denis je ušao u raspravu sa sudijom koji svoju odluku nije menjao. 
6:5
BREJK ZA NOVKAKA!!! Poklonio mu je Šapovalov ovaj brejk duplom servis greškom! Đoković sada servira sa osvajanje drugog seta.
5:5
Konačno jedan servis gem zua Đokovića i to bez izgubljenog poena!!! Da li ponovo idemo u taj-brejk?
4:5
Nešto teži gem i za Šapovalova sada! Ali ipak nije Novak uspeo da mu oduzme brejk. Kanađanin na korak od osvajanja seta. Sve je sada na Novaku koji se sprema da servira za ostanak u drugom setu.
4:4
Konačno lakši gem za Novaka!
3:4
NIKAKO DA ZAKAŽE SERVIS ŠAPOVALOVU!!! Ponovo Kanađanin osvaja gem bez izgubljenog poena.

Denis Šapovalov
Denis Šapovalov / Izvor: Reuters

3:3
Ponovo se namučio Đoković u svom servis gemu. Najviše zasluga za to imao je Šapovalov koji je agresivno počeo igru u ovom gemu i kontrolisao poene u par navrata i tako stigao do 15:40 i dve BREJK LOPTE! Što je ispraćeno ovacijama okupljene publike. Ipak, brzo ih je utišao Novak koji je spasao obe. I iskoristio svoju drugu gem loptu. 
2:3
Šapovalov rešava gem svojim sjajnim servisom!
2:2
TRI BREJK LOPTE SPASAO JE ĐOKOVIĆ! Osvojio je vezanih pet poena i poravnao rezultat.

Novak Đoković
Novak Đoković / Izvor: Reuters

 

1:2
Siguran je Šapovalov na svoj servis koji ga sjajno služi danas. Novak ponovo bez osvojenog poena. 
1:1
Čelendž je rešio ovaj gem nakon što je Šapovalov na rezultatu 40:30 prekinuo igru.
0:1
Uspeva Šapovalov da prekine lošu seriju na svoj servis i vodi na startu drugog seta.

I SET

7:3 SET ZA ĐOKOVIĆA!

6:3 TRI SET LOPTE ZA NOVAKA! Sjajan Servis volej Srbina.

5:3 Sada Đoković zakucava loptu u mrežu! Servira Srbin. 

5:2 Napao je Novak na mreži i naterao Denisa na grešku!

4:2 U mreži završava forhend Šapovalova!

3:2 TREĆA DUPLA SERVIS GREŠKA ZA NOVAKA! 

3:1 za Novaka! Nadmudrio je Šapovalova i to skraćenim udarcem 

2:1 za Đokovića. Sjajan bekhend!

1:1 Sada kanađanin maši drop šot

0:1 Rizikovao je Novak sa drop šotom koji uspeva da stigne Denis.

6:6
Šapovalov osvaja gem ponovo sa nulom i uvodi prvi set u taj brejk.
6:5
NAPAO JE NOVAK SVOJIM SERVISOM! Ređao je sjajne forhende Srbin i izlazio na mrežu što je stvaralo dosta problema za Kanađanina. Novak je sada na korak od seta.
5:5
BREJK KADA JE NAJPOTREBNIJE!!! Sjajno je započeo Đoković ovaj gem na servis Šapovalova. Dobio je dva prva poena i poveo sa 0:30. Da bi ponovo proradio sjajan servis Kanađanina koji je iskoristio i "čelindž" gde se videlo da je loptica samo milimetar zakačila liniju, te je stigao do izjedančenja od 30:30. A zatim promašio čist zicer koji je Novaka odveo do jako bite set lopte. Ipak nju je Šapovalov poništio sjajnim prvim servijsom. Novak je iskoristio svoju drugu brejk priliku. 
4:5
Još jednom nije lako bilo Novaku na svoj servis. Došao je do izjednačenja Kanađanin ali probudio je Đoković svoj servis i vezao dva dobra poena i ostane u prvom setu.
3:5
OPET SA NULOM! Šapovalov dolazi do korak od osvajanja prvog seta zahvaljujući sjajnim servisima!
3:4
Uz tešku muku Novak osvaja svoj servis gem! Izuzteno agresivno je otpočeo ovaj meč Šapovalov. Muči se Novak i dalje sa prvim servisom ali mnogo više problema stvaraju neverovatni "riterni" Kanađanina.
2:4
Korak bliži osvajanju prvog seta je Kanađanin koji još jednom dobija svoj servis gem sa nulom!

Novak Đoković
Novak Đoković / Izvor: Reuters

 

2:3
Vraća Novak sigurnost u svoj servis i ne dozvoljava Šapovalovu da se rezultatski odlepi.
1:3
Siguran u svoj servis Šapovalov! Uspeo ja da potvrdi brejk bez izgubljenog poena i povede u prvom setu. 
1:2
BREJK ZA ŠAPOVALOVA!!! Uspeo je Đoković da spasi dve brejk lopte u ovom gemu. Naterao je Šapovalova da se brani u odlučujićim poenima ali je tada odservirao duplu servis grešku. Treću brejk loptu je iskoristio Kanađanin nakon duže razmene sa osnovne linije. 
1:1
Pokazuje Šapovalov da mu je osim servisa i izlazak na mrežu sjajno oružje! Ipak pri rezultatu 40:30 presudio je drugi servis Kanađanina.
1:0
Sjajno počeo Đoković! Prvi servis gem dobija sa nulom! Sjajan forhend pa tri vezana servis vinera!
0:0
Novak Đoković otvara ovaj polufinalni duel svojim servisom!
17:35
Novak Đoković i Denis Šapovalov su izašli na teren! Na bacanju novčića dobio je Đoković koji je izabrao da servisom otvori meč. 

 

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Aura Ruiz, bivša devojka Hesea Rodrigeza

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.