Utorak 19. mar 2024.
Vimbldon

ŠOK! Favorit izbačen sa Vimbldona i to zbog OVOGA, mnogi ga porede sa Noletom (VIDEO)

Foto: Profimedia
Sve podseća na situaciju sa Đokovićem

Španski teniser, Alehandro Davidovič Fokina eliminisan je sa Vikmbldona, posle neočekivanog poraza od Jiržija Veselog iz Češke u pet setova. Fokina je posle pobede nad Hubertom Hurkačem je važio za jednog od favorita te je drastično povećao svoje ambicije, koje su srušene već u drugom kolu, ali način na koji se to odvilo izazvao je dosta polemike na Ostrvu.

SRPSKI DAN NA VIMBLDONU: Krajinović protiv "skandal majstora"! Tu je i Nadal

SRPSKI DAN NA VIMBLDONU: Krajinović protiv "skandal majstora"! Tu je i Nadal

KECMANOVIĆ PRVI PUT NA CENTRALNOM TERENU: Kako protiv Novaka? "Smislićemo nešto"

KECMANOVIĆ PRVI PUT NA CENTRALNOM TERENU: Kako protiv Novaka? "Smislićemo nešto"

Španac je eliminisan sa turnira pošto je dobio kaznu od sudije u poslednjem poenu. Naime, u taj brejku petog seta pri rezultatu 9:7 (na Vimbldonu se taj-brejk petog seta igra do 10 poena), Fokina je iznerviran zbog svoje igre dobio lopticu skupljača, a revoltiran dešavanjima na terenu, rešio je da reketom opali po loptici daleko van terena, što se ispostavilo kao greška koja ga je koštala izbacivanja.

Tačnije, sudija se vodio pravilima, dosudio je "zloupotrebu" loptice i oduzeo poen Fokini, što je automatski značilo i kraj meča. Ovo podseća na situaciju kada je Novak Đoković diskvalifikovan sa US Opena 2020. godine, doduše, tada Srbinu nije oduzet samo poen, već je direktno eliminisan iz daljeg takmičenja. 

Najnovije vesti o najboljem srpskom teniseru možete pronaći na ovom linku - NOVAK ĐOKOVIĆ

BONUS VIDEO: Pogledajte zavodljivi ples smerne srpske teniserke Nine Stojanović

 

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd