Utorak 19. mar 2024.

SVETSKI IGRAČI SE PRIKLJUČILI RONALDU I MESIJU NA MOZZARTOV POZIV I POKLONILI SVOJE DRESOVE ZA POMOĆ MALOM GAVRILU

Mozzart ponudio početnu cenu za svaki dres - 500.000 dinara

Potpuna ofanziva za Gavrilovu pobedu - posle Ronalda i Mesija, dresove za Mozzartove licitacije poslale su i najveće fudbalske zvezde regiona: Luka Modrić, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Ante Rebić, Marko Rog... zatim Nikola Maksimović iz Napolija, zahvaljujući čijem velikom srcu su se akciji pridružili i njegovi saigrači Kalidu Kulibali, Dris Mertens i Dijego Deme

Šampionati u najjačim ligama su pri kraju, ali asovi Reala, Barselone, Juventusa, Milana, Napolija, Rome, Đenove... udružili su se u  borbi za jedan viši cilj – život osmomesečne bebe iz Srbije koja boluje od spinalne mišićne atrofije i potrebno joj je još oko 800.000 evra za odlazak na lečenje u SAD u junu!

Aukcije Kristijanove potpisane sedmice i Leove desetke donele su još 2.400.000 dinara u fond, a Mozzart je na Limundu ovoga puta izneo početne ponude od po 500.000 dinara za dresove koje su za malog Gavrila poslali majstori velikog srca. Licitacija traje do ponedeljka, 24. maja, do 12 časova.

Gavrilova majka Nevena Đurđević, uputila je i javni apel za pomoć njenom sinu.

-    Bolnica iz Mađarske nam se obratila sa obaveštenjem o slobodnom terminu za maj. Naime, radi se o tome da Gavrilo može ranije da primi gensku terapiju, a lekari su izričiti u tome da on primi Zolgensmu što pre. Dobili smo poziv da to bude kraj maja i ne bismo želeli to da propustimo. Bolest je takva da, što se pre primi terapija, to će biti bolji rezultati. Ako se sada sakupi novac, skratili bismo vreme primanja terapije za mesec dana, možda i više. Ovakvu priliku, mi kao roditelji bismo zaista želeli da iskoristimo, zbog Gavrila. Nadamo se da možemo za ovo kratko vreme da stignemo do toliko iščekivanog cilja – naglasila je Nevena Đurđević.

Realova desetka ili Barsina osmica? Romina devetka u kojoj godinama briljira bosanski dijamant ili suvenir sa grbom Milana? Ili možda prelepi dres Napolija?

Modrić, Pjanić i Maksimović sada su na istoj strani. Džeko i Rebić zaslužuju aplauze kao da su postigli het-trik... Svetski asovi ovim potezom dižu na noge ceo region i šire dalje poruku – za Gavrila, za njegovu pobedu!

Ona se menja u ijekavicu, ikavicu, prevodi se na portugalski, španski, ali važno je samo da ima odjeka. Da vest kruži svetskim medijima. Da se što više ljudi, kompanija i organizacija uključi. Neko SMS-om 973 na 3030 ili uplatom na račun, neko kupovinom trake ili opreme na humanitarnim licitacijama, neko slanjem podrške i zlata vrednih dresova za aukcije. Svi zajedno - za život, kao što je i sam naziv organizacije Jovana Simića koja pomaže da se ova timska igra sprovede u delo.

Mozzart je ujedinio Ronalda i Mesija, a sada i Modrića, Džeka, Pjanića, Rebića, Maksimovića, Roga, Kulibalija, Demea, Mertensa...

Ovaj idealni tim sastavljen od humanih igrača iz dana u dan je sve jači, što daje snagu i porodici Đurđević, rasplamsava veru da će do kraja meseca biti sakupljen ceo iznos - neverovatnih 2,5 miliona evra koliko je potrebno za odlazak u SAD na lečenje.

Veliki deo novca je prikupljen, ali nedostaje još 800.000 evra. 

Dresovi Stare dame, kraljevskog i katalonskog kluba, rimskog i milanskog giganta u ovom trenutku vrede daleko više od onih iz zvaničnih šopova, jer je u toku borba za nešto što nema cenu – život jednog deteta.

„Za Gavrila, od srca“, napisali su Modrić, Rebić, Pjanić, Rog, Maksimović, Kulibali...
Tako i jeste.

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd