fbpx
Skip to main content
Meridian

Uvek uz svoj narod kad je najteže: Ono što su uradili volonteri Meridiana je za APLAUZ!

Foto: Promo
Volonteri Meridiana pomogli najugroženijima u Atenici kod Čačka 

Kompanija Meridian se od prvog dana krize odazvala pozivu državnih organa i apsolutni prioritet stavila na aktivnosti pomoći i podrške svim građanima Srbije koji su najviše pogođeni pandemijom korona virusa.

Ovoga puta, u okviru akcije koja traje već nekoliko sedmica, volonteri Meridiana obišli su Moravički okrug i selo Atenicu u neposrednoj blizini Čačka. Kako bi pomoć uručili onim građanima najpogođenijim aktuelnom krizom, meštanima su uručeni paketi sa najneophodnijim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu. 

Kao i uvek, paketi su građanima dopremljeni neposredno na kućnu adresu, jer je apsolutni prioritet pokazati solidarnost i maksimalno olakšati teške dane koje svi zajedno prolazimo.

“Nikom nije lako i cela zemlja je pogođena, ali se nekako čini da je ljudima izvan velikih gradova situacija ponekad i još komplikovanija, zbog snabdevanja i komunikacije sa zdravstvenim službama. Zato ste nas danas veoma obradovali, jer znamo da nismo zaboravljeni. Hvala Meridianu što nam se našao u ovoj situaciji”, želeo je da napomene Ljubinko Ćurčić, meštanin Atenice. 

Svaki poslovni uspeh besmislen je ako se ne podeli sa zajednicom i ljudima u lokalnim sredinama. Zato će Meridian nastaviti sa obilaskom cele Srbije kako nijedan region ne bi bio zapostavljen u ovim teškim vremenima. 

Epitet istinskih junaka bez ikakve dileme pripada lekarima i medicinskom osoblju zdravstvenog sistema Republike Srbije. Divimo vam se i sve naše aktivnosti usmeravamo ka tome da vam se barem minimalno odužimo. 

Meridian je ponosan što je do sada podržao Institut za majku i dete, Dečiju bolnicu za plućne bolesti, Kliničko – bolnički centar “Dragiša Mišović”, Gerontološki centar Beograd, Nišku bolnicu, Društvo za mentalno nedovoljno razvijena lica (MNRL) Pirot, Centar za palijativno zbrinjavanje – BELhospice i druge organizacije i ugrožene društvene grupe. U saradnji sa Crvenim krstom pomogli smo veliki broj gradova i opština širom Balkana. U Republici Srpskoj posetili smo najugroženije i donirali pakete pomoći u Banja Luci, Gradiški, Doboju, dok smo u Crnoj Gori posetili Podgoricu, Nikšić, Budvu, Berane i Bijelo Polje.

Volonteri Meridiana su u Srbiji do sada obišli više opština u Beogradu kao i gradove Novi Sad, Negotin, Čačak, Novi Pazar, Kraljevo, ali i brojne opštine i naselja Moravičkog, Raškog i Borskog okruga.

Meridian - uvek uz svoj narod kad je najteže.

SD treće poluvreme

SD fudbal

SD košarka

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
5 Beograd