fbpx
Skip to main content
kuća

BEOGRAD SMESTIO IZBEGLICE: Kupljeno 15 seoskih kuća (FOTO)

Foto: Profimedia/ilustracija
Pomoć za kupovinu seoske kuće odobrava se u maksimalnom iznosu do 9.500 evra

Sekretarijat za socijalnu zaštitu Beograda objavio je danas Odluku o rešavanju stambenog pitanja za 15 izbegličkih porodica, kojima su kupljene seoske kuće i dodeljeni paketi pomoći u građevinskom materijalu, kućnim aparatima i nameštaju.

Gradska uprava nastavlja da investira u efikasnost Beograda: Budućnost je u obnovljivim izvorima energije!

Gradska uprava nastavlja da investira u efikasnost Beograda: Budućnost je u obnovljivim izvorima energije!

Slavko Gak posetio radove na Zemunskoj gimnaziji: U rekordnom roku završićemo radove!

Slavko Gak posetio radove na Zemunskoj gimnaziji: U rekordnom roku završićemo radove!

ZLATNI SJAJ SRPSKE SVETINJE: Posetioci oduševljeni novim izgledom Hrama Svetog Save (FOTO)

ZLATNI SJAJ SRPSKE SVETINJE: Posetioci oduševljeni novim izgledom Hrama Svetog Save (FOTO)

Komisija za izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica izabrala je izbegličke porodice koje su po broju osvojenih bodova i ispunjenosti propisanih uslova i kriterijuma rangirani među prvih 15, saopšteno je iz Sekretarijat za socijalnu zaštitu.

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević navela je da su u okviru Potprojekta 9 iz fonda Regionalnog stambenog programa, kojim upravlja Banka za razvoj Saveta Evrope, odobrena sredstva u iznosu od 165.000 evra za kupovinu 15 seoskih kuća sa okućnicom.

- Pomoć za kupovinu seoske kuće odobrava se u maksimalnom iznosu do 9.500 evra, dok se paket pomoći u vidu nabavke građevinskog materijala i kućnih aparata i nameštaja odobrava u maksimalnom iznosu do 1.500 evra, a sve u cilju stvaranja i poboljšanja uslova stanovanja izbeglica. Na ovaj način smo zbrinuli petnaest porodica - rekla je Stanisavljević.

selo
Foto: Profimedia/ilustracija

U toku je još jedan konkurs, za koji mogu da se prijave interno raseljena lica sa Kosova i Metohije, koja nisu rešila svoje stambeno pitanje dok su u raseljeništvu, a koja imaju prijavljeno boravište ili prebivalište na teritoriji grada Beograda, kojima je neophodna pomoć pri kupovini seoske kuće sa okućnicom.

Rok za prijavu je do 31. oktobra 2020. godine. Na raspolaganju su sredstva za otkup sedam seoskih kuća. Sve potrebne informacije zainteresovana lica mogu dobiti na telefon: 011/3344-625 i 011/3309-750.

Sekretarijat za socijalnu zaštitu, osim navedenih projekata, u ovoj godini realizuje još dva projekta za interno raseljena lica, kojima će stambeno zbrinuti još 16 porodica koje nisu imale rešeno stambeno pitanje.

U novembru se očekuje i konačna lista za izbor korisnika pomoći u građevinskom materijalu po kojoj će najmanje 15 izbegličkih porodica dobiti navedenu pomoć za završetak ili adaptaciju neuslovnih stambenih objekata.

- U cilju unapređenja položaja i kvaliteta života građana grada Beograda, Sekretarijat za socijalnu zaštitu nastaviće putem raspisivanja javnih konkursa da pruža pomoć i podršku onima koja je to najpotrebnije - zaključila je sekretarka.
 

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
4 Beograd