fbpx
Skip to main content
Beograd

CENTAR BEOGRADA DANAS U BLOKADI: Više linija javnog prevoza menja putanju, ovo je detaljan spisak

Foto: Profimedia/ilustracija
U prestonici u popodnevnim časovima održava se Prajd, a gotovo istovremeno i protest antivaksera

Danas se održava Prajd, ali i protest antivaksera, a sutra Pešačka nedelja. Centar Beograda će biti zatvoren, a linije javnog prevoza će promeniti trase.

U Beogradu se danas održava Prajd, a gotovo u isto vreme i protest antimaskera, antivaksera, antiglobalista i drugih organizacija protiv najavljenih mera. U centru grada se očekuju gužve, a u skladu sa trasama i promene u linijama saobraćanja javnog prevoza.

NOVA META BEOGRADSKIH LOPOVA! Krađa ovog dela automobila traje samo pola minuta, a zaradi se na hiljade evra - jedna opština kritična

NOVA META BEOGRADSKIH LOPOVA! Krađa ovog dela automobila traje samo pola minuta, a zaradi se na hiljade evra - jedna opština kritična

TEŠKA NOĆ U BEOGRADU: Hitna pomoć intervenisala 110 puta, najviše prevozila kovid pacijente

TEŠKA NOĆ U BEOGRADU: Hitna pomoć intervenisala 110 puta, najviše prevozila kovid pacijente

ODŠTETE I DO 250.000 DINARA! Ovo su načini na koje možete da naplatite štetu od raznih povreda

ODŠTETE I DO 250.000 DINARA! Ovo su načini na koje možete da naplatite štetu od raznih povreda

Satnica Prajda je ove godine pomerena za popodne, pa će umesto uobičajenog prepodnevnog termina početi u 16 sati i trajati sve do 23 sata uveče. Učesnici će okupljanje danas započeti tradicionalno u parku Manjež, a proslava će se od 18 sati nastaviti u Muzeju Kinoteke.

Kako je najavljeno, u 16 časova će početi okupljanje učesnika u parku Manjež, da bi pola sata kasnije počela tradicionalna šetnja centralnim beogradskim ulicama. Šetnja bi trebalo da krene u 16.30 časova i to od parka Manjež, pa Ulicom kralja Milana, Trgom Nikole Pašića, pored Doma Narodne skupštine, a odatle Ulicom kneza Miloša i Nemanjinom natrag do Manježa.

Tek kilometar dalje, samo nešto kasnije, ekstremisti najavljuju protest koji bi trebalo da počne od 17.30 časova na Trgu republike, odakle će krenuti ka Andrićevom vencu.

Beograd
Beograd
Foto: Profimedia

Sve linije javnog prevoza koje prolaze u ovo vreme kroz centar grada, biće preusmerene alternativnim pravcima. Ovo se odnosi na trolejbuske linije koje saobraćaju od Trga republike do Slavije i obratno, ali i na autobuske linije 26, 27, 33, 37.

Linije javnog prevoza promeniće trase i u nedelju, 19. septembra, od 7 do 18 časova zbog manifestacije "Pešačka nedelja" koja će se odvijati od Slavije do Trga Republike ulicama Kralja Milana, Terazijama i Kolarčevom. U tom periodu će ove ulice biti potpuno zatvorene za saobraćaj.

Trolejbuska linija broj 29 se privremeno skraćuje do Trga Slavija i nosiće oznaku 29L, dok će vozila na linijama 24, 26, 37 i 44, kao i minibus linija E2 saobraćati delimično izmenjenom trasom: Francuska, Trg Republike, Makedonska, Dečanska, Bulevar kralja Aleksandra i dalje redovnim trasama.

Vozila sa linije broj 31 će saobraćati delimično izmenjenom trasom Studentski trg, Vasina, Trg Republike, Makedonska, Dečanska, Bulevar kralja Aleksandra, Kneza Miloša, Nemanjina, Trg Slavija i dalje redovnom trasom, navodi se na sajtu gradskog Sekretarijata za javni prevoz.

Dodaje se da će autobusi sa linije 27, u smeru ka Trgu Republike, saobraćati delimicno izmenjenom trasom Bulevar kralja Aleksandra, Dečanska, Makedonska, Trg republike do terminusa.

Minibus linija broj E9 će u oba smera umesto preko Terazija saobraćati od Trga Slavija ulicama Beogradska, Bulevar kralja Aleksandra, Trg Nikole Pašića, Dečanska, Makedonska, Trg republike i dalje redovno, dok vozila sa linije 22A uopšte neće saobraćati 19. septembra.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd