fbpx
Skip to main content
GO Zemun

Izgradnja infrastrukture u Novogradskoj, Dobanovačkoj i Dobrovoljačkoj ulici

Foto: GO Zemun
Završetak radova u sve tri ulice očekuje se na proleće. 

U toku su radovi na izgradnji kanalizacije i vodovoda u Dobanovačkoj i Dobrovoljačkoj ulici, a rekonstrukcija Novogradske ulice sa hidrotehničkom infrastrukturom počeće po završetku ovih radova. 

Završetak radova u sve tri ulice očekuje se na proleće. 

U Dobanovačkoj i Dobrovoljačkoj ulici gradi se 348 metara kišne kanalizacije, dok će fekalna kanalizacija biti izgrađena u dužini od 440 metara. Takođe, vodovodna mreža se rekonstruiše u obe ulice u dužini od 373 metra, tako što će biti postavljene nove cevi većeg prečnika radi pouzdanog snabdevanja potrošača. 

GO Zemun
Foto: GO Zemun

Novogradska ulica će biti rekonstruisana na delu od Dobanovačke do Cara Dušana u dužini od 227 metara, što obuhvata rekonstrukciju kolovoza i trotoara sa postavljanjem nove hidrotehničke infrastrukture. Vodovodna mreža se rekonstruiše u dužini od 231 metar povećanjem prečnika cevi, dok će kišna kanalizacija biti izgrađena u dužini od 191 metar. Na delu od Ulice inženjera Atanackovića do Dobanovačke gradi se fekalana kanalizacija dužine 136 metara. 

GO Zemun
Foto: GO Zemun

U prethodnom periodu delovanjem vode na kolovoznu konstrukciju i lesne slojeve u podtlu saobraćajnice, kao i na lesne slojeve u okolnom terenu, došlo je do neujednačenih promena fizičko-mehaničkih svojstava tla, što je dovelo do oštećenja saobraćajnice. Izgradnjom nove infrastrukture u Dobrovoljačkoj, Dobanovačkoj i Novogradskoj ulici sprečiće se natapanje okolnog zemljišta vodama različitog porekla, čime će se stabilizovati teren na ovoj lokaciji.

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
9 Beograd