fbpx
Skip to main content
JKP Gradske pijace

Kupovina namirnica na beogradskim pijacama jednostavna, ali uz sve mere zaštite (FOTO)

Foto: JKP "Gradske pijace"
Od momenta kada su krenule da se uvode i sprovode prve mere u Srbiji kao prevencija i zaštita pri širenju korona virusa, JKP "Gradske pijace" brinule su se o svojim kupcima, ali i svojim prodavcima i o njihovoj bezbednosti.

Korona virus od marta meseca menja iz korena sve naše životne navike i donosi nam nove. Međutim, glavnu naviku svih naših sugrađana promeniti ne može, glavnu naviku vikend razonode, vreme provedeno sa najmilijima, pripremu omiljenog jela za celu porodicu, druženja i kratke priče za dušu sa onima kojima najviše verujemo, sa prodavcima na našim gradskim pijacama.

Od momenta kada su krenule da se uvode i sprovode prve mere u Srbiji kao prevencija i zaštita pri širenju korona virusa, JKP "Gradske pijace" brinule su se o svojim kupcima, ali i svojim prodavcima i o njihovoj bezbednosti.

Vredni tim JKP "Gradske pijace" uveo je i sproveo sve neophodne mere protiv korona virusa kako bi svojim kupcima obezbedili sigurnu i bezbednu kupovinu njihovih omiljenih namirnica sa beogradskih pijaca, a sa druge strane i svojim prodavcima obezbedio da svoje proizvode izlažu, prodaju i na taj način ne prekidaju svoj kontinuitet u poslu i radu sa kupcima.

Iz JKP "Gradske pijace" navode da se ponuda na beogradskim pijacama nije menjala i da je standardno veoma bogata i da se na prestoničkim pijacama može naći sve što je jednom domaćinstvu potrebno u ovim jesenjim danima, ali i za jačanje imuniteta i spremanja zimnice. 

JKP Gradske pijace
Foto: JKP "Gradske pijace"

- Ponuda na beogradskim pijacama, koje posluju u sastavu Javnog komunalnog preduzeća "Gradske pijace", standardno je bogata i raznovrsna. Na tezgama u ovo doba godine mogu se videti svi plodovi jeseni, ali i sveže voće, povrće koje nije sezonsko, a posetioci dolaze na beogradske pijace ne samo radi kupovine svežih namirnica za dnevnu potrošnju i za dnevnu konzumaciju, već dolaze i s obzirom da smo u središnjem delu jeseni, radi nabavke sirovina za pripremu zimnice. Neki su to učinili ranije, neki to čine sada jer za pripremu kvalitetne zimnice, i pored dobrih recepata, pored kulinarskog umeća, neophodne su kvalitetne sirovine, a pijace u Beogradu, osim dobre ponude, odlikuje i dobar kvalitet i ljubaznost prodavaca zbog kojih se naši sugrađani opredeljuju za pijačnu kupovinu - rekla je Jelena Nikolić iz JKP "Gradske pijace". 

Vreme je za zimnicu, ali uz mere zaštite od koronavirusa

Što se posećenosti pijaca tiče u doba korona virusa iz JKP "Gradske pijace" objašnjava da su pijace sastavni deo života naših sugrađana koji ih posećuju radi nabavke svežih proizvoda koji su neophodni u svim uslovima, i u onim redovnim, i u ovim vanrednim.

- Beogradske pijace su sadržaj koji životu u gradu daju jedan poseban kvalitet. One su posećene tokom cele godine. Navike potrošača se stalno menjaju, nisu sada posećene samo u jutarnjim satima kao što je to ranije bio slučaj, one su sada jako posećene vikendom jer je deo vikenda za naše sugrađane rezervisan za odlazak u nabavku što za mnoge od tržišnih konkurencija znači odlazak na neku od beogradskih pijaca - rekla je Jelena i dodala:

JKP Gradske pijace
Foto: JKP Gradske pijace

- JKP "Gradske pijace" sve vreme obavlja svoju ulogu, a to je omogućavanje snabdevanja. Dakle, mi dovodimo u kontakt kupce i prodavce izdavanjem pijačne opreme i pijačnog prostora i s obzirom na našu dolaznost, istakla bih da je higijena deo svakodnevnice na beogradskim pijacama, ali ako govorimo o periodu u poslednjih osam meseci, od kada je nastupila epidemija, postojeće higijenske mere samo pojačane. Pijačni platoi, oprema odnosno tezge i rashladne vitrine kao i mlečne hale se svakodnevno čiste sredstvima za dezinfekciju, dok se zatvoreni prostori provetravaju 24 časa. Rekla bih da je Javno komunalno preduzeće Gradske pijace pokazalo jedan visok stepen odgovornosti i prema zakupcima, prodavcima, ali i prema potrošačima, odnosno prema posetiocima. Još krajem maja meseca sve tezge beogradskih pijaca koje posluju u našem sastavu su zaštićene posebnim providnim pregradama, te pregrade omogućavaju da sve bude pregledno, a prvenstveno omogućavaju da kupci i prodavci štite jedni druge i da lakše održavaju preporučenu fizičku distancu - dodala je ona.

Takođe, na beogradskim pijacama poštuju se sve propisane epidemiološke mere bez izuzetaka, kako bi i posetioci i prodavci bili maksimalno zaštićeni.

- JKP "Gradske pijace" takođe poštuje i drugu obaveznu meru, a to je obavezno nošenje maski u zatvorenim prostorima. Kažem u zatvorenim jer najveći broj pijaca koji posluju u našem sastavu smeštene su na otvorenom prostoru, ali u okviru pijaca postoje i mlečne hale, lokali, i dve pijace koje su u našem sastavu i na zatvorenom prostoru, to su Palilulska pijaca, i pijaca kod starog Merkatora, zato vodimo računa da se mere poštuju, najviše na to da se nose zaštitna sredstva za lice, najčešće su to maske, i poštovanje maksimalnog broja osoba koje mogu da borave na zatvorenom prostoru srazmerno kvadraturi, odnosno površini tog prostora, odnosno da na četiri metra kvadratna može da boravi jedna osoba. Sva ta obaveštenja o merama prevencije su na vidnim i frekventnim mestima, istaknute su obavezne mere, ali i one mere koje su preporučene. Izrazito vodimo računa da se te mere poštuju i apelujemo na kupce i prodavce beogradskih pijaca da budu odgovorni i prema sebi, i prema drugima i da tako ostane do kraja, da nosimo maske i da održavamo propisanu distancu - rekla je Jelena i dodala:

- Higijena je deo svakodnevnice, ali u proteklih nekoliko meseci mi smo higijenske mere podigli na još viši nivo, što znači da su sve mlečne hale, pijačni platoi, pijačna oprema, sve se čisti svakog dana sredstvima za dezinfekciju. Zatvoreni prostori, naši lokali, svi se provetrevaju 24 časa uz poštovanje svih propisanih mera. Kako prodavci, tako i kupci na beogradskim pijacama nastoje da vode računa kako o sebi, tako i o drugima, zaštitne pregrade na tezgama beogradskih pijaca nisu novina, tu su već nekoliko meseci i svi su se na njih navikli na njih, trebalo je malo vremena i jednima i drugima, ali možemo reći da su i oni, a i Javno komunalno preduzeće koje omogućava snabdevanje vodi računa i poštuje, kako one propisane, tako i one preporučene mere. Prevencija je jako važna, ali još je važnija činjenica da samo zajedničkim snagama i odgovornošću svih nas možemo da pomognemo u sprečavanju daljeg širenja ovog virusa - rekla je Jelena Nikolić iz JKP "Gradske pijace". 

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
12 Beograd