fbpx
Skip to main content
Rakovica

MALI PROJEKTI ZNAČAJNI ZA LJUDE: Nove investicije u Rakovici, u Viševačkoj ulici uskoro i park (FOTO)

Foto: BeoInfo
Grad Beograd zajedno sa građanima uređuje grad.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić prisustvovao je danas asfaltiranju Viševačke ulice u Rakovici i najavio da će u tom delu opštine u narednih nekoliko meseci biti izgrađen i park. Obilasku su prisustvovali i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković, član Gradskog veća Filip Marjanović, predsednik Opštine Rakovica Miloš Simić i direktor JKP "Beograd put" Ivan Tejić.

GALERIJA - IDEALNO MESTO ZA CELU PORODICU: Uživajte, zabavljajte se, kupujte, a očekuje vas i VELIKO IZNENAĐENJE!

GALERIJA - IDEALNO MESTO ZA CELU PORODICU: Uživajte, zabavljajte se, kupujte, a očekuje vas i VELIKO IZNENAĐENJE!

U BEOGRADU REVAKCINISANO SKORO POLA STANOVNIŠTVA: Oči prestonice uprte u ponedeljak, da li će Krizni štab popustiti mere?

U BEOGRADU REVAKCINISANO SKORO POLA STANOVNIŠTVA: Oči prestonice uprte u ponedeljak, da li će Krizni štab popustiti mere?

KOVID PACIJENATA JE SVE MANJE: Hitna pomoć bez sna, blizu 100 intervencija noćas

KOVID PACIJENATA JE SVE MANJE: Hitna pomoć bez sna, blizu 100 intervencija noćas

Vesić je rekao da je to što se danas vidi u Viševačkoj ulici najbolji primer kako zajedno sa građanima može da se uređuje grad. 

- Ovo je jedan od lepših krajeva Beograda u koji ne dolazi mnogo ljudi, ali je zaista bio trenutak da on bude uređen. Predstavnici Opštine Rakovica dobili su zahtev građana da se uredi osam ulica. Trenutno asfaltiramo četiri ulice, Viševačku, Mile Dimić, Kraljice Jelene i Janković Stojana, a posle toga ćemo raditi još četiri ulice - istakao je Vesić.

Prema njegovim rečima, u narednih nekoliko meseci, do jeseni, biće urađen i park u Viševačkoj ulici.

Goran Vesić
Foto: BeoInfo

- Zemlja pripada Železnici, mi smo dobili saglasnost od njih da iskoristimo ovu zemlju i da ljudima ovde uradimo park. Razgovaraćemo sa Železnicama da se uradi i pasarela kako bi građani brže i lakše prešli u drugi deo Rakovice gde se nalazi šoping centar - naveo je Vesić.

Pričali smo i o prakinzima, kako možemo da uredimo krovove na nekim zgradama i ovo najbolje govori kako zajedno možemo da uređujemo Beograd, dodao je Vesić i istakao da je najvažnija politika koja može da se ponudi Beograđankama i Beograđanima da tamo gde žive imaju viši komfor života. 

- Kada budu imali urađenu ulicu, parkinge, pasarelu njihov komfor života će biti viši i osećaće se da su Beograđani isto koliko i građani u nekim drugim delovima grada. To pokazuje da osim velikih projekata moramo da imamo i male projekte koji ljudima podižu kvalitet života. Kada pričamo o razvoju Beograda najčešće se govori o velikim projektima, što je normalno, ali ima stotine malih projekata koji su podjednako važni, ali za ljude koji ovde žive su najvažniji - istakao je Vesić. 

- Dogovorio sam se sa meštanima da, kada se ovaj park završi na jesen, sednemo i dogovorimo šta još možemo da uradimo za ovaj kraj, što je i princip po kome radimo - naveo je Vesić i zaključio da je takav način rada jedino normalna i dobra politika.

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
29 Beograd