Skip to main content
Pijaca Mirijevo

Priča o spontanom okupljanju prodavaca: Od nekoliko tezgi do čitave pijace u Mirijevu

Foto: Printscreen/Youtube/AgroTV Srbija
Pijaca u Mirijevu je kao i većina drugih u prigradskim naseljima, nastala spontanim okupljanjem seljaka i nakupaca koji su nudili različite poljoprivredne proizvode

Pre nego što je pijaca u Mirijevu dobila današnji izgled, ona je bila mesto na kom su se prodavci spontano okupljali. Godine truda dovele su da ova pijaca dostigne nivo jedne od najatraktivnijih pijaca u Beogradu. Od mesta na kom ste mogli da kupite opšte potrepštine za domaćinstvo, nastalo je mesto koje je snabdeveno najraznovrsnijim voćem i povrćem.

Nalazi se u centru urbanog naselja Novo Mirijevo, u neposrednoj je blizini crkve i Doma zdravlja.  Od 2008. godine, pijačni plato je natkriven transparentnom nadstrešnicom. Tokom aprila 2013. godine, celokupan prostor ispod nadstrešnice klimatizovan je ugradnjom sistema za orošavanje, i instaliran je sistem stalnog video nadzora.

Pijaca Mirijevo
Foto: Profimedia/ilustracija

Pijaca je opremljena sa 249 tezgi i mlečnom halom kapaciteta 17 rashladnih vitrina, sa po dva prodajna mesta, renoviranom 2016. godine. Snabdevaju je uglavnom proizvođači iz okoline Beograda.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
30 Beograd