Skip to main content
 • Read more Vučić i Paunović Info

  Paunović kritikovao Vučića da mu ne daju da zapošljava radnike, pa potrošio preko 100 miliona na tzv. lizing radne snage

 • Read more pink Info

  Mitrović odgovorio Jeremiću: Ovo više nije Srbija gde ste medije tretirali kao NADNIČARE I KRPE

 • Read more Novak Đoković Treće poluvreme

  ANKETA ESPN: Ko je NAJPOPULARNIJI? Na prvom mestu je Ronaldo! Znate li gde je Novak Đoković? (FOTO)

 • Read more Aleksandar Kolarov Fudbal

  OGROMNO PRIZNANJE: U društvu Mesija i Ronalda. Srbin u NAJBOLJEM timu Evrope (FOTO)

 • Read more izbori Svetsko prvenstvo 2018

  PALA JE ODLUKA: Ovo je slogan Srbije na Mondijalu u Rusiji!

 • Read more More Vesti

  Ne znate gde ćete na more? Letovanje van sezone OVDE je NAJPOVOLJNIJE, a aranžmani tri puta JEFTINIJI

 • Read more Parovi Parovi

  Svoje glasače će preusmeriti njemu: Da li je ovo sledeći POBEDNIK PAROVA?

Siniša Mali

Počela velika prolećna akcija čišćenja grada

Foto: Beograd.rs
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je danas početku velike prolećne akcije čišćenja grada, koja je započeta na opštini Palilula, na levoj obali Dunava

Mali je istakao da su građani od početka godine prijavili čak 350 divljih deponija koje će u narednih nekoliko meseci biti očišćene. Gradonačelnik je podsetio da je grad u prethodne tri godine sanirao više od 2.000 divljih deponija. Danas smo započeli veliku prolećnu akciju čišćenja grada, naveo je Mali, koju sprovodimo četvrtu godinu zaredom.

– Ove godine građani su identifikovali 350 novih deponija zbog čega smo danas ovde na Paliluli zajedno sa direktorima JKP „Gradska čistoća” i JVP „Beogradvode”, ali i našim gradskim službama koje će zajedno sa građanima raditi na čišćenju ovog dela naselja. Apelujem na sugrađane da se, nakon što gradske službe očiste teren na kojem se nalazi divlja deponija, potrudimo da lokacija ostane čista. Slika divljih deponija ne može da bude slika Beograda, jer ovaj grad je mnogo čistiji i kvalitetniji za život nego što se pogledom na ovakva mesta može zaključiti – rekao je Mali.

On je pozvao građane da se pridruže akciji prolećnog čišćenja grada, ali je isti apel uputio i društveno odgovornim kompanijama.

Siniša Mali
Siniša Mali
Foto: Beograd.rs

– Akcija će ove godine trajati do kraja leta, malo duže nego obično, a mogu da poručim da će sigurno biti nastavljena u narednim godinama. Nedavno smo kod Pančevačkog mosta počeli da sređujemo veliku deponiju sa koje je odneto 4.000 kubnih metara smeća, a još toliko će sigurno biti odneto u danima koji su pred nama. Po završetku posla postavićemo ogradu kako bi sprečili bilo koga da baca smeće ili bilo koju drugu vrstu otpada. U ponedeljak počinje sređivanje deponije na Širokom putu u Surčinu koja nije sređivana 30 godina – dodao je Mali i rekao da će taj posao biti urađen na inicijativu građana Surčina.

Gradonačelnik je istakao da je za građane Beograda izuzetno bitno da proces sanacije i uređenja deponije Vinča ide svojim tokom.

– Do kraja godine započećemo izgradnju postrojenja koje će prerađivati komunalni, tačnije čvrsti otpad. Investicija je vredna 300 miliona evra, prošle godine je potpisan ugovor, dok se tokom tekuće očekuje završetak potrebne dokumentacije. To je konačno rešenje velikog problema, sa jednom kineskom kompanijom smo uveliko odmakli sa projektom i pregovorima oko izgradnje fabrike za preradu otpadnih voda u Velikom selu. To su strateške stvari i nakon realizacije tih projekata, Beograd će za nekoliko godina biti potpuno drugačiji u ekološkom smislu – rekao je Mali.

Siniša Mali
Siniša Mali
Foto: Beograd.rs

On je dodao da mora da se radi na edukaciji ljudi kako bismo smanjili pojavu divljih deponija.

– Ukoliko se već pojave, pozivam sugrađane da prijave i mi ćemo izaći na teren i sanirati posledice. Nakon što lokacija na kojoj smo trenutno bude sređena, postavićemo ogradu i veće kontejnere, a svakom domaćinstvu ćemo isporučiti po jednu kantu za smeće kako bismo uradili sve što je do nas da ovo mesto ne bude ponovo divlja deponija – zaključio je Mali.

Događaju je prisustvovao vršilac dužnosti sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš, direktor JKP „Gradska čistoća” Miroslav Bogdanović, kao i direktor JVP „Beogradvode” Nenad Đinđić.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD region

SD vojvodina

SD društvo

SD beogradski izbori

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd