fbpx
Skip to main content
Donirana oprema

Pomoć "Parking servisa" beogradskim školama i porodilištima

Foto: Srbija Danas
Ovo je četvrta po redu donacija, a primili su je direktori 25 osnovnih škola

Pre nekoliko dana, JKP "Parking servis" je u okviru akcije "Đačko parking mesto" uručio donaciju beogradskim osnovnim školama, koje se nalaze na području zonskog sistema parkiranja. Ovo je četvrta po redu donacija, a primili su je direktori 25 osnovnih škola.

Komunalno preduzeće "Parking servis", zaduženo za regulisanje parkiranja u glavnom gradu, iznalazi načine da, u sklopu svoje osnovne delatnosti, pomogne i deci. Pre četiri godine osmišljena je akcija "Đačko parking mesto", putem koje se, u vidu donacije nastavnih sredstava, pomaže beogradskim osnovnim školama.

Donacija porodilištima
Foto: Srbija Danas

Dve godine kasnije, pokrenuta je i akcija "Bebi parking mesto", kroz koju "Parking servis" donira medicinska sredstva beogradskim porodilištima. 
Pomenutim akcijama obuhvaćene su osnovne škole i porodilišta, koji se nalaze na području na kome se primenjuje zonski sistem parkiranja, za čiju primenu je zadužen upravo "Parking servis". U blizini svake od 25 škola obeleženo je po jedno tzv. đačko parking mesto,  dok je u blizini tri porodilišta obeleženo po šest tzv. bebi parking mesta.

Sredstva od plaćanja parkiranja na ovim posebno obeleženim parking mestima prikupljaju se na godišnjem nivou i, u okviru ove dve akcije, doniraju školama, odnosno porodilištima.

Porodilište
Foto: Srbija Danas

Završavajući četvrti ciklus akcije "Đačko parking mesto", "Parking servis" je pre nekoliko dana uručio školama opremu za koju su se njihovi direktori izjasnili. Od početka ove akcije škole su od "Parking servisa", koga pojedini direktori i nastavnici zovu "Božić Bata", dobile 49 interaktivnih tabli, 75 projektora, 16 računara, 14 multifunkcionalnih štampača, 7 razglasa, 7 video bimova i 1 fotoaparat, u ukupnoj vrednosti od oko 10 miliona dinara.

U narednom ciklusu, akcija "Đačko parking mesto" će obuhvatiti 32 osnovne škole, jer je zonski sistem parkiranja počeo da se primenjuje na novom delu opština Zemun, Novi Beograd, Palilula i Zvezdara, dok će iduće godine, putem akcije "Bebi parking mesto", medicinsku opremu od "Parking servisa" dobiti 4 beogradska porodilišta. 

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
11 Beograd