Utorak 19. mar 2024.
Beogradski maraton

Promocija Beogradskog maratona prvi put u Kini

Foto: MN Press
Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da će Beogradski maraton biti predstavljen na jednom od najvećih maratona u svetu - Internacionalnom maratonu u Šenženu, u Kini, koji se održava 16. decembra, što je, kaže, najbolja promocija našeg maratona.

Radojičić ističe da je ponosan na to što će prvi put Beogradski maraton i Turistička organizacija Beograda (TOB) predstaviti turističku ponudu prestonice na specijalizovanom sportsko-turističkom sajmu u Šenženu.

Gradonačelnik Beograda: Nisam se pokajao što sam ušao u politiku

Gradonačelnik navodi da će se na tom sajmu, na štandu TOB-a prodavati posebni turistički paket aranžmani za dolazak kineskih učesnika na 32. "Beogradski maraton", koji se iduće godine održava u gradu.

To je prvi put da se neki tradicionalni događaj iz Beograda predstavlja na takav način na kineskom tržištu.

- Prodajom posebnih paket aranžmana jačamo veze našeg naroda i prijatelja iz Kine i šaljemo poruku da su nam oni dragi gosti, a to je i najbolji pokazatelj koliko Beograd ulaže u sport i da je sposoban da organizuje velika međunarodna takmičenja - rekao je Radojičić, saopštila je Gradska uprava.

zoran-radojicic
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

On je podsetio da Beograd Šenžen imaju Protokol o saradnji.

- Ovo je važan korak u daljem zbližavanju dva grada u konkretnim oblastima, poput turizma, sporta i rekreacije - dodao je Radojičić. 

Prema njegovim rečima, u Šenženu ne promoviše se samo Beogradski maraton, već i sam Beograd kao evropska prestonica sa bogatim kulturnim i istorijskim sadržajima zanimljivim gostima iz celog sveta.

- Veliki značaj daje i činjenica da će prezentaciju Beograda, kao jedne od najatraktivnijih evropskih metropola, videti na sajmu više od 100.000 posetilaca, a da će 30.000 trkača iz 37 zemalja moći da se upozna sa prestižnim sprskim takmičenjem u trčanju - rekao je Radojičić.

Direktor Beogradskog maratona i član srpske delegacije u Ssenženu Dejan Nikolić naveo je da je Beogradski maraton jedini maraton u svetu - van teritorije Kine, koji ima predžnak "Pojas i put" (Belt and Roud) i deo je važne "Belt and Roud marathon series". On je dodao da se očekuje da će i zbog te činjenice interesovanje za dolazak na 32. Maraton, koji će se održati 14. aprila 2019. godine, biti izuzetno.

Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović istakao je da će to biti prilika za promociju grada putem medijskih nastupa, pripremljenih turističkih materijala, brošura i video-prezentacija i dodao da se nada da će tako približiti Beograd i naše takmičenje posetiocima sajma iz Kine, ali i drugih delova sveta.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd