fbpx
Skip to main content
Stari Merkator

"SAMO SAM ČUO ZVUK OBRUŠAVANJA I SIŠAO U OBLAK PRAŠINE" Ispovest radnika na pijaci "Stari Merkator" - užasne scene (VIDEO)

Foto: Srbija Danas/L.S.
Komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović kazao je da su vatrogasne ekipe brzo izašle na teren nakon poziva.

Radio sam, ništa nisam video, samo sam čuo zvuk obrušavanja. Sišao sam dole u oblak prašine, isprčao je jedan od radnika koji su danas bili na pijaci "Stari Merkator" kada je se dogodila nesreća u kojoj je pao deo plafona.

Kako objašnjava on nije čuo zapomaganje povređenih, te je tek kasnije saznao da su povrede zadobile četiri žene.

Njegova koleginica dodaje da je na neki način bolje što se nesreća dogodila danas.

- Da je vikend bilo bi mnogo opasnije jer tada ima više ljudi - kaže.

Podsećanja radi, u obrušavanju plafona koje se dogodilo danas oko 11 časova na pijaci "Stari Merkator", povređene su četiri osobe, od toga jedna teže i ona ima otvoreni prelom ruke i traumu glave.

Komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović kazao je da su vatrogasne ekipe brzo izašle na teren nakon poziva.

- U 11.25 časova smo dobili poziv. Reagovali smo u roku od 10 minuta. Prilikom pada dela spuštenog plafona, povređene su četiri osobe. Tri su same izašle i dočekale Hitnu pomoć, a jedna uz našu asistenciju - rekao je Majstorović.

Svedoci nesreće složni su oko toga da se sve odgiralo u trenu.

- Samo je lupilo nešto odjednom, onda smo čuli da je pao plafon. Radnici menjaju staklo u gornjem delu pijace, ali dole nisu radili - rekla je jedna od radnica na pijaci

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd