fbpx
Skip to main content
mapa Beograda

"SVE JE RAĐENO U TOKU NOĆI" Otkriveno kako je napravljeno divlje đubrište u Surčinu!

Foto: Profimedia
Zaposleni u "Veterini" danas će ukloniti i poslednji deo zamrznutog pilećeg otpada, nožica i iznutrica, koje su istovarene na prazne livade u centru Surčina.

Dosada je iz Vinogradske ulice  prevezeno 13.500 kilograma opasnog otpada, dok će ta brojka, kada posao bude završen, verovatno premašiti 15 tona.

UŽASAN PRIZOR U SURČINU: Beogradskim naseljem širi se nesnosan smrad trulog mesa, građani uznemireni!

UŽASAN PRIZOR U SURČINU: Beogradskim naseljem širi se nesnosan smrad trulog mesa, građani uznemireni!

PARALISAN CENTAR BEOGRADA: Građani zarobljeni u saobraćaju zbog pucanja cevi u ulici Kralja Milana

PARALISAN CENTAR BEOGRADA: Građani zarobljeni u saobraćaju zbog pucanja cevi u ulici Kralja Milana

HAVARIJA KOD BEOGRAĐANKE: Pukla vodovodna cev, autopus propao u rupu (FOTO)

HAVARIJA KOD BEOGRAĐANKE: Pukla vodovodna cev, autopus propao u rupu (FOTO)

U posao uklanjanja uključeno je desetak radnika "Veterine", kao i neophodna mehanizacija za ovako kompleksan posao. Divlja deponija koja je ugrozila zdravlje žitelje Surčina, nastala je prethodne nedelje, verovatno u večernjim časovima.

- Jedan deo je odvežen juče, a posao nas očekuje i u toku današnjeg dana. Dosada nismo imali sličan slučaj, prisustvo ovolike količine pilećih ostataka. Deluje zapanjujuće i neverovatno. Prvi deo pilećih otpadaka, blizu tri tone, koje su se nalazile u blizini centra Surčina uklonili smo proteklog vikenda - priča direktor JP "Veterina" Budimir Grubić.

Lepo vreme pogoduje radnicima da što pre uklone otpad razbacan na području Donjeg polja i Vinogradske ulice, koje je pretilo da se pretvori u pravu ekološku bombu.

- Ovde se radilo o zdravlju ljudi i dobrobiti zajednice, tako da smo se trudili da sve bude urađeno efikasno i što je brže moguće. "Zoohigijena" je odlično odradila svoj deo posla, a nadamo se da se ovakvi prizori više neće ponoviti. Kamioni će prikupljeni otpad odvesti u "Energozelenu", gde će on biti propisno uklonjen - kaže Grubić.

Kvar na hladnjačama

Za 15 tona pilećih nožica, koliko ih je približno pronađeno u centralnom delu Surčina, potrebno je zaklati hiljade i hiljade pilića! Prema nezvaničnim saznanjima, u jednoj firmi je tokom prethodne nedelje došlo do kvara komora za hlađenje, zbog čega je sve moralo biti uklonjeno.

Kako se nezvanično saznaje, kamion koji je dovozio zamrznute pileće nogice u Surčin je "fijat dukato" i pripada DŽ. S. (25) iz Beograda. On je verovatno unajmljen da odnese otpad, što je i uradio, ali na nelegalan način. Da bi povezao toliku količinu pilećeg otpada posao je morao da obavlja nekoliko dana, a sve je rađeno u toku noći. Ipak, građani su osetili neprijatan miris, a lovci su u blizini doma pronašli sveže pileće meso. Odmah su zapisali registarske oznake vozila i iste predali policijskoj upravi. Nesavesni pojedinac otpad je dovodio u gajbama ili providnim džakovima, a uglavnom ga je bacao odmah pored puta.

- Moram da se zahvalim radnicima "Veterine", koji su nam odmah priskočili u pomoć i uspeli da očiste i dezinfikuju prostor. Mi smo predali krivičnu prijavu, a na tužiocu je da li će pokrenuti krivični ili prekršajni postupak. - kaže predsednik Opštine Stevan Šuša.

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd