fbpx
Skip to main content
Beograd

VELIKA AKCIJA GRADSKE ČISTOĆE: Dezinfekcija prilaza svim zdravstvenim ustanovama u Beogradu! (FOTO)

Foto: Promo
Kada ekipe završe dezinfekciju prilaza svim zdravstvenim ustanovama u Beogradu, počeće i dezinfekcija površina koje se nalaze u krugu kliničkih centara i bolnica.

JKP „Gradska čistoća“ od sinoć sprovodi opsežnu akciju dezinfekcije javnih površina u okviru prilaza ustanovama zdravstvene zaštite širom Beograda i ova akcija će se kontinuirano sprovoditi sa ciljem da se spreči ulazak korona virusa u zdravstvene ustanove što je od ključnog značaja za njihov rad.

U toku noći ekipe "Čistoće" rastvorom natrijum hipohlorita izvršile su pranje  prilaza KBC "Dr Dragiša Mišović - Dedinje", KBC "Zemun", Kliničkom centru Srbije, Urgentnom centru, Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Višegradskoj, Univerzitetskoj dečjoj klinici "Tiršova", Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić", Institutu za transfuziju krvi Srbije, Klinici za infektivne i tropske bolesti „Prof.dr Kosta Todorović“, Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, GAK "Narodni front", kao i prilaza domovima zdravlja na GO Stari grad, Savski venac i Čukarica.

Akcija se nastavlja tokom dana kako bi se stiglo i do svih  ostalih ustanova primarne, sekundarne i tercijalne zdravstvene zaštite na teritoriji svih deset beogradskih opština iz nadležnosti „Čistoće“.
Tokom vanredne situacije, pored redovnih aktivnosti odnošenja smeća i čišćenja, ekipe JKP „Gradska čistoća“ redovno peru ulice, trotoare, autobuska stajališta i sudove za odlaganje otpada pomoću dezinfekcionog sredstva na bazi hlora, koje je propisala Svetska zdravstvena organizacija kao meru za sprečavanje širenja virusa korone.

Higijena u gradu Beogradu je u ovom trenutku od ključne važnosti i iz JKP „Gradska čistoća“ zahvaljuju svim sugrađanima koji su sa javnih površina sklonili svoja vozila i tako omogućili ekipama preduzeća da nesmetano obavljaju dezinfekciju ulica, trotoara i autobuskih stajališta.

"Čistoća" će nastaviti sa dezinfekcijom javnih površina koje će se obavljati svakodnevno, u tri smene. Juče je na gradskim ulicama bilo 65 cisterni, 10 auto-čistilica i osam hidro-peračica.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
1 Beograd

Korona skener

Korona virus COVID-19