fbpx
Skip to main content
Goran Vesić

Vesić OBEĆAVA: Do 2022. bez liste čekanja za vrtiće

Tanjug/Zoran Žestić
Prošle godine je na listi čekanja za mesto u vrtiću bilo oko 3.500 dece, a ove godine će ih biti manje

U UK “Vuk Stefanović Karadžić” danas je prigodnim programom obeleženo 70 godina postojanja Predškolske ustanove “Zvezdara”, a gradski menadžer Goran Vesić je rekao da Grad Beograd radi na tome da se smanji lista čekanja za mesto u vrtiću, te da je cilj da do 2022. godine nijedno dete ne čeka na mesto u vrtiću.

On je naveo da u beogradske vrtiće trenutno ide 72.000 dece, od čega oko 58.000 u državne, a oko 14.000 u privatne vrtiće.

- Prošle godine je na listi čekanja za mesto u vrtiću bilo oko 3.500 dece, a ove godine će ih biti manje. Grad radi na tome i cilj nam je da do 2022. godine nijedno dete ne čeka na mesto u vrtiću. Da bismo to postigli gradimo i nove vrtiće. Završavamo vrtić na Altini koji bi već tokom ove godine trebalo da bude u funkciji, a osim toga, nedavno smo potpisali ugovor sa opštinom Vračar da aneks te opštine bude pretvoren u vrtić za skoro 200 dece čime više nijedno dete na Vračaru neće čekati na mesto u vrtiću - rekao je Vesić.

Vrtić
Foto: Profimedia

Kako je naveo, kroz projekat “Mreža škola” školski objekti ili delovi školskih objekata koji se više ne koriste će biti pretvoreni u vrtiće tako da će do kraja godine sigurno biti još 1.000 mesta za decu u vrtićima.

- Verujem da dolazi vreme kada će i predškolsko obrazovanje postati obavezno jer danas dete koje ne ide u vrtić, ne može u školi kasnije da sustigne onu decu koja su išla u vrtić - zaključio je Vesić.

 

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd