Skip to main content
Dragan Đilas

DEMOKRATE U OPASNOM RATU IZMEĐU SEBE: Đilasov Pajtić ŽESTOKO optužuje Šutanovca

Foto: Profimedia
Opozicija u potpunom rasulu

Bivši lider DS Bojan Pajtić, koji aktivno podržava kandidaturu Dragana Đilasa za gradonačelnika Beograda, žestoko je napao Dragana Šutanovca. Đilasov Pajtić je optužio Šutanovca da ima neobjašnjivo veliko bogatstvo i pozvao ga da kaže odakle mu preskupi satovi, "pašnjak na Vračaru" i stotine hiljada evra na računu.

Pljušte uvrede

U intervjuu za Miškovićev nedeljnik "Vreme" Pajtić se osvrnuo na nedavne Šutanovčeve optužbe na njegov račun i ustvrdio je da je aktuelni lider DS taj koji je ojadio građane Srbije!

Bojan Pajtić
Foto: Srbija Danas

- Na godišnjicu DS u medijima je osvanuo klevetnički intervju Dragana Šutanovca, u kojem on za "političku i finansijsku" devastaciju partije optužuje prethodne predsednike, Đilasa i moju malenkost. Udarac u pleksus. Za autentičnost promocije političke čestitosti važno je da se na nju pozivaju oni kojima se veruje da im je do nje stalo, a ne oni koji, posle dvadesetak godina bavljenja politikom u ovako siromašnoj zemlji, mogu da se pohvale sa 300.000 evra na računu, kolekcijom skupocenih satova i pašnjakom u najskupljoj građevinskoj zoni u Srbiji - istakao je Pajtić. 

SNS odgovorila Đilasu i Šapiću: Opozicija vodi kampanju OBMANA I LAŽI

Dragan Đilas
Dragan Đilas
Foto: Profimedia

On se osvrnuo i nedavni Šutanovčev izveštaj, u kojem se Đilas i Pajtić terete za pljačku DS.

- Oni obiluju uvredama i blaćenjem, ne samo Đilasa i mene, već manje-više svih bivših funkcionera stranke koji nisu u kumovskim ili bliskim odnosima sa sadašnjim predsednikom DS. Tako sam ja kolegi Šutanovcu "jedan od krivaca za finansijsku devastaciju stranke", "bezočni pljačkaš", jedan od onih koji su gurnuli DS u dužničko ropstvo. Pa, da Đilas nije preuzeo dug stranke, članovi koji su se žrtvovali za nju ostali bi beskućnici! - naveo je Pajtić, koji baš kao ni Šutanovac nije juče želeo da se oglašava ovim povodom.

Zukorlić sa građanima u Krnjači: Manjinske grupe nisu problem, već energija koja mora da se pokrene

Dragan Šutanovac
Dragan Šutanovac
Foto: Profimedia
Kopaju sebi jamu

Analitičar Dejan Vuk Stanković smatra da Pajtić i Đilas na ovaj način urušavaju već poljuljani ugled DS.

- Jasno je da stvari nisu čiste i da Pajtić, napadajući Šutanovca, radi u korist Đilasa. Imam utisak i da on hoće i sebe da zaštiti od optužbi stranke. DS i ljudi povezani s njim i dalje se bave sobom na politički neproduktivan način, razmenjujući teške optužbe. To je i objašnjenje zašto na izborima nemaju nikakve šanse - zaključuje Stanković.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd