Utorak 19. mar 2024.
Nebojša Stefanović

NASTAVLJA SE BORBA PROTIV DROGE! Stefanović odlučan: Nema milosti! Nijedan kriminalac ne može biti miran!

Tanjug/​Filip Krainčanić
Podignut nivo bezbednosti i u školama

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najavio je ozbiljan rad Komisije za borbu protiv narkomanije u školama, kao i nove mere države.

Istovremeno, ministar je gostujući u Dnevniku RTS-a, istakao da je nivo bezbednosti u školama podignut na viši nivo, te da su u to uključene i druge bezbednosne službe.

- Mi već godinu dana radimo na prevenciji u školama. Od septembra prošle godine imali smo set predavanja u četvrtom i šestom razredu o borbi protiv nasilja, droge, alkoholizma, poznavanju rada vezanog za vanredne situacije, bezbednost u saobraćaju, sajber bezbednost, rekao je ministar.

Kako je naveo, ove godine je njegovo ministarstvo sa Ministarstvom prosvete dogovorilo da takva predavanja počnu već od prvog razreda, pa će ove godine od septembra predavanja imati - prvi, četvrti i šesti razred, i ta predavanja će biti prilagođena uzrastu dece.

Dodaje da će sa decom razgovarati policijski službenici o opasnostima i rizicima korišćenja droge, o tome šta im se može dogoditi i kakve su posledice korišćenja.

đaci
Foto: Profimedia

- Hoćemo da to čuju direktno od ljudi koji se bave suzbijanjem te vrste kriminala, zajedno sa školskim policajcima koji patroliraju u školskim dvorištima, ali je veoma važno da se uključe i druge institucije, ističe ministar.

Navodi i da je sa lokalnim samoupravama dogovoreno postavljanje većeg broja kamera u školskim dvorištima, veći broj školskih policajaca, patrola...

- I naravno, pored svega toga, nastavlja se oštra nemilosrdna borba protiv narko dilera. Tu nema milosti, ta borba neće nikada da stane, te aktivnosti nikada neće prestati, ističe Stefanović.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd