fbpx
Skip to main content
Drug nije meta

DEČAKA MALTRETIRAJU DVE GODINE: Vršnjaci pretili da će ga izbosti, majka ga iz straha nije pustila u školu

Foto: Profimedia/ilustracija
Škola u Sremskim Karlovcim

Roditelji đaka tvrde da je dete žrtva vršnjaka. Majka 12-godišnjaka tvrdi da dečak već dve godine trpi nasilje.

Plašeći se za sinovljevu bezbednost, S. N. B. iz Sremskih Karlovaca, u sredu nije dozvolila svom dvanaestogodišnjem sinu da ode na nastavu, strahujući da će vršnjaci iz odeljenja, koji ga već duže vreme zlostavljaju, ostvariti pretnju da će ga povrediti nožem.

Drug nije meta
Drug nije meta
Foto: Profimedia/ilustracija

Učenik šestog razreda OŠ "23. oktobar" u Sremskim Karlovcima, po tvrdnjama majke, već dve godine je žrtva nasilja trojice vršnjaka, a kulminacija je bila u ponedeljak kada mu je jedan od njih navodno rekao da se spremi, jer će ga 13. juna, kada dođe u školu, izbosti nožem.

O psihičkom i fizičkom maltretiranju koje trpi dvanaestogodišnjak, roditelji đaka koji sada završava šesti razred najpre su, kako ističe majka, obaveštavali učiteljicu, a zatim i razrednog starešinu kada je sin prešao u više razrede. Pre nekoliko dana su razgovarali i sa školskim psihologom.

- Prošlog petka sinu su za vreme nastave demolirali bicikl kojim je došao u školu - kaže S. B. N., dodajući da je on to shvatio kao pretnju. - U ponedeljak je iz škole došao uplakan i uplašen jer mu je jedan od te trojice kazao da će biti izboden. Molio nas je da ga ne teramo da ide na nastavu.

Roditelji dvanaestogodišnjaka su u nekoliko vrata, kaže S. B. N., probali da razgovaraju sa roditeljima dečaka koji maltretiraju njihovog sina, ali to nije ništa promenilo.

- Sinu smo savetovali da izbegava čarke, a da u slučaju da bude fizički napadnut, o tome odmah obavesti razrednu ili direktora - navodi uplašena majka. - Od petog razreda ga šutiraju, govore mu ružne reči i neprimereno komentarišu njegov izgled, frizuru i oblačenje.

U sremskokarlovačkoj osmoletki povodom vršnjačkog nasilja kažu da su od ponedeljka ujutro, kada se za to saznalo, održavani sastanci, od učenika koji su označeni kao nasilni uzete su izjave, kao i od njihovih roditelja, i da su preduzete mere. Preostalo je još da se razgovara i sa dečakom kojem je navodno prećeno i njegovim roditeljima. O svemu su obavešteni Školska uprava, policija i Centar za socijalni rad.

- Po dosad utvrđenim činjenicama, reč je o psihološkoj pretnji prvog stepena - naglašava Goran Maravić, direktor sremskokarlovačke osmoletke, ističući da škola ne želi ništa da zataška. - Druga strana, odnosno, prozvani đaci su, međutim, kazali da je i učenik kojem je prećeno, uputio njima pretnje nožem.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare
Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd