Skip to main content
log out nasilje

KRIMINOLOG O SLUČAJU PEDOFILA IZ BARAJEVA: Ako ju je video, nije moguće da nije znao da ima devet godina

Foto: Profimedia
Kako je devojčica upala u zamku manijaka sa interneta

Kriminolog Zlatko Nikolić ocenio je danas da polovinu krivice u slučaju mladića (26) iz Barajeva osumničenog za pedofiliju snose roditelji devojčice (9) iz Niša koju je ovaj je naveo na to da mu putem interneta pošalje seksualno eksplicitan snimak. Reč je o video zapisu na kom se, navodno, gola maloletnica dodiruje po genitalijama.

Kako mediji prenose, pozivajući se na izvore bliske istrazi, osumnjičeni se branio time kako se ona na sajtu za upoznavanje predstavila kao 22-ogodišnjakinja, te da mu je u telefonskoj komunikaciji kazala da ima čak tri godine više i od toga.

- Nije nemoguće da se devojčica predstavila lažno, ali šta je s njenim roditeljima? Krivica te devojčice ili bilo kog devetogodišnjaka apsolutno ne stoji sa krivično-pravnog stanovišta, ona je u kategoriji deteta. Ali, zato postoji vaspitna zapuštenost ili zanemarivanje od strane roditelja ili staratelja – kazao je kriminolog Nikolić za portal SrbijaDanas.com.

Naveo devojčicu iz Niša da MASTURBIRA pred kamerama, a ona htela da se prijave za "48 SATI SVADBA"

Nikolić, takođe, smatra da eventualno lažno predstavljanje devetogodišnjakinje ne umanju krivicu osumnjičenog.

- Ako ju je video nije moguće da nije shvatio da se ne radi o osobi kakvom se predstavila, kao odrasla – ocenio je dodajući da, iako su muškarci u riziku da maloletne 16-ogodišnjakinje pomešaju sa zrelim devojkama, to ne može biti opravdanje za zlostavljanje ili uznemiravanje.

Devojčica plače
Foto: Profimedia/ilustracija

Pedofil (66) je osuđen na dve godine zatvora, a reči oca Tijane Jurić o sramnoj kazni GRME

Tvrdi da bi predviđena kazna od šest meseci do pet godina „zadovoljila“ javnost, jer do obljube nije došlo i nema fizičkih posledica. Usto, mišljenja je da to što se mladić brani sa slobode nije sporno.

- Tužilac procenjuje da li je opasan za nastavljanje krivičnog dela, a pošto je sad, kako se to kolokvijalno kaže, provaljen, on sigurno neće imati mogućnosti da ponovi prestup, niti sa tom devojčicom, niti sa nekom drugom. Zato, ni po mom mišljenju, nema potrebe da čuči u zatvoru i da ga izdržavamo besplatno – objasnio je.

Silovanje
Foto: Profimedia/ilustracija

Krimionolog je dodao i da su popularne društvene mreže savremena zamena za „grmove u kojima su ranije manijaci čučali i vrebali“, te da je internet značajno pomogao u tome da do potencijalnih žrtava pedofili lakše i bezbednije dođu.

ZLATKO JE OBLJUBIO ROĐAKU (6), A ONDA ŠOKIRAO IZJAVOM: Sramna PONUDA pedofila iz Smedereva

A kako su, prema njegovim rečima, opasnosti u onlajn sferi daleko veće, smatra da je prestupnicima teško ući u trag.

- Tužilaštvo i policija treba da budu tehnološki opremljeni i edukovani, jer ovi uvek idu za korak ispred – zaključio je Zlatko Nikolić.

LogOut

U okviru našeg projekta LOG OUT nasilje, koji se realizuje u saradnji sa Gradom Beogradom, a usmeren je na prevenciju i suzbijanje posledica digitalnog nasilja, u narednim mesecima imaćete priliku da se informišete o tome kako da ostanete bezbedni na internetu, na šta treba da obratite pažnju, kako da uočite zlostavljanje u digitalnom svetu i da steknete mnoštvo drugih korisnih znanja koja će pomoći da u Srbiji rastu bezbedna deca. Podržite nas, jer zaštita dece zavisi od svih nas!

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD drug nije meta

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
9 Beograd