fbpx
Skip to main content
Treća konferencija o vršnjačkom nasilju

Stotine učenika iz Beograda okuplja se sutra u Domu omladine sa JEDNIM DIVNIM CILJEM!

Foto: Srbija Danas
28. maja slavimo drugarstvo!

Sve je spremno za tradicionalnu konferenciju o vršnjačkom nasilju koja će biti održana 28. maja u Domu omladine u organizaciji Udruženja „Drug nije meta", a u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. 

Nakon uspeha koji je postignut  2017. i 2018. godine kada su održane prve dve konferencije o vršnjačkom nasilju, a na kojima je prisustvovalo oko 1000 učenika osnovnih i srednjih škola, Udruženje „Drug nije meta“ i ove godine organizuje konferenciju koja će okupiti profesore, pedagoge, psihologe, učenike, kao i celokupnu stručnu javnost koja se bavi prevencijom vršnjačkog nasilja.

Vršnjačko nasilje među mladima u Srbiji je u porastu, a posebno nasilje putem digitalnih tehnologija. Koje korake država mora da preduzme kako bi se nivo nasilja smanjio? Koja je uloga društva, a koja roditelja u borbi protiv vršnjačkog nasilja? Šta se podrazumeva pod prevencijom vršnjačkog nasilja i da li je moguće izgraditi društvo bez nasilja? Na ova kao i mnoga druga pitanja panelisti i učesnici Treće konferencije o vršnjačkom nasilju pokušaće da pronađu odgovor. 

Konferencija počinje u 10 časova, a otvoriće je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda. Kroz tročasovne panel diskusije, predavanja i interaktivne razgovore, gosti i učesnici konferencije nastojaće da se informišu i prodube svoja znanja na veliki broj tema iz oblasti vršnjačkog nasilja. 

Učesnici prvog panela biće Ljubica Bogetić, psiholog i autor programa prevencija vršnjačkog nasilja; dr Željka Košutić iz Instituta za mentalno zdravlje, i Sonja Marić direktorka sektora za marketing i korporativne komunikacije UNIQA. Nakon toga, gosti konferencije imaće priliku da prisustvuju predavanju o vršnjačkom nasilju putem digitalnih tehnologija koje će održati Ana Mirković, psiholog i direktorka Instituta za digitalne komunikacije. Šta je digitalno nasilje i zašto je ova vrsta nasilja specifična? Da li je i koliko vršnjačko nasilje u svetu u porastu? Pitanja su koja će biti u fokusu ovog predavanja. Profesorka Dragana Možek iz Desete beogradske gimnazije sa svojim učenicima biće jedan od učesnika konferencije. Na završnoj panel diskusiji učestvovaće mladi influenseri Bogdan Ilić (Baka Prase) i Vanja Veljić (Va Vana). 

Opširnije o panelistima Treće konferencije o vršnjačkom nasilju možete pročitati OVDE

Treću konferenciju o vršnjačkom nasilju  podržali su Aqua viva, Doncafe, Uniqa osiguranje, a generalni sponzor konferencije je kompanija Honor.  

„Veliko nam je zadovoljstvo što ćemo imati priliku da podržimo treću po redu konferenciju “Drug nije meta” koja ima za cilj širenje svesti o vršnjačkom nasilju i njegovu prevenciju. Budući da je naš brend posvećen mladim ljudima, obaveza kompanije HONOR nije samo da im obezbedi najsavremenije tehnologije, već i da ih nauči da ih koriste na pravi način, i pre svega u pozitivne svrhe. Sigurni smo da će uzori mladih, sa kojima sarađujemo, kao što su Bogdan Ilić (Baka Prase) i Vanja Veljić (Va Vana), imati šta interesantno da kažu svojim vršnjacima i mladim ljudima u publici. HONOR će nastaviti da podržava slične aktivnosti i u budućnosti, budući da želi da bude primer mladim korisnicima i da pozitivno utiče na njihov razvoj“, izjavila je Maja Knežević, predstavnica kompanije HONOR

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Mist
1 Beograd