Skip to main content
Treća konferencija o vršnjačkom nasilju

Stotine učenika iz Beograda okuplja se sutra u Domu omladine sa JEDNIM DIVNIM CILJEM!

Foto: Srbija Danas
28. maja slavimo drugarstvo!

Sve je spremno za tradicionalnu konferenciju o vršnjačkom nasilju koja će biti održana 28. maja u Domu omladine u organizaciji Udruženja „Drug nije meta", a u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. 

Nakon uspeha koji je postignut  2017. i 2018. godine kada su održane prve dve konferencije o vršnjačkom nasilju, a na kojima je prisustvovalo oko 1000 učenika osnovnih i srednjih škola, Udruženje „Drug nije meta“ i ove godine organizuje konferenciju koja će okupiti profesore, pedagoge, psihologe, učenike, kao i celokupnu stručnu javnost koja se bavi prevencijom vršnjačkog nasilja.

Vršnjačko nasilje među mladima u Srbiji je u porastu, a posebno nasilje putem digitalnih tehnologija. Koje korake država mora da preduzme kako bi se nivo nasilja smanjio? Koja je uloga društva, a koja roditelja u borbi protiv vršnjačkog nasilja? Šta se podrazumeva pod prevencijom vršnjačkog nasilja i da li je moguće izgraditi društvo bez nasilja? Na ova kao i mnoga druga pitanja panelisti i učesnici Treće konferencije o vršnjačkom nasilju pokušaće da pronađu odgovor. 

Konferencija počinje u 10 časova, a otvoriće je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda. Kroz tročasovne panel diskusije, predavanja i interaktivne razgovore, gosti i učesnici konferencije nastojaće da se informišu i prodube svoja znanja na veliki broj tema iz oblasti vršnjačkog nasilja. 

Učesnici prvog panela biće Ljubica Bogetić, psiholog i autor programa prevencija vršnjačkog nasilja; dr Željka Košutić iz Instituta za mentalno zdravlje, i Sonja Marić direktorka sektora za marketing i korporativne komunikacije UNIQA. Nakon toga, gosti konferencije imaće priliku da prisustvuju predavanju o vršnjačkom nasilju putem digitalnih tehnologija koje će održati Ana Mirković, psiholog i direktorka Instituta za digitalne komunikacije. Šta je digitalno nasilje i zašto je ova vrsta nasilja specifična? Da li je i koliko vršnjačko nasilje u svetu u porastu? Pitanja su koja će biti u fokusu ovog predavanja. Profesorka Dragana Možek iz Desete beogradske gimnazije sa svojim učenicima biće jedan od učesnika konferencije. Na završnoj panel diskusiji učestvovaće mladi influenseri Bogdan Ilić (Baka Prase) i Vanja Veljić (Va Vana). 

Opširnije o panelistima Treće konferencije o vršnjačkom nasilju možete pročitati OVDE

Treću konferenciju o vršnjačkom nasilju  podržali su Aqua viva, Doncafe, Uniqa osiguranje, a generalni sponzor konferencije je kompanija Honor.  

„Veliko nam je zadovoljstvo što ćemo imati priliku da podržimo treću po redu konferenciju “Drug nije meta” koja ima za cilj širenje svesti o vršnjačkom nasilju i njegovu prevenciju. Budući da je naš brend posvećen mladim ljudima, obaveza kompanije HONOR nije samo da im obezbedi najsavremenije tehnologije, već i da ih nauči da ih koriste na pravi način, i pre svega u pozitivne svrhe. Sigurni smo da će uzori mladih, sa kojima sarađujemo, kao što su Bogdan Ilić (Baka Prase) i Vanja Veljić (Va Vana), imati šta interesantno da kažu svojim vršnjacima i mladim ljudima u publici. HONOR će nastaviti da podržava slične aktivnosti i u budućnosti, budući da želi da bude primer mladim korisnicima i da pozitivno utiče na njihov razvoj“, izjavila je Maja Knežević, predstavnica kompanije HONOR

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD drug nije meta

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd