Utorak 19. mar 2024.
devojčica, drug nije meta, vršnjačko nasilje

Sara (10) iz Sremske Mitrovice bolovala od leukemije, pretukli je u školi: Sada ima traumu i jednu želju

Foto: Profimedia
Desetogodišnja Sara iz Sremske Mitrovice zadobila je potres mozga u školi u četvrtak kad ju je dečak iz odeljenja više puta udario pesnicom u glavu

Zbog velike traume najverovatnije će promeniti školu, jer ne želi da se vraća u odeljenje u kojem je siledžija. Posle udarca, devojčica je došla kući i onesvestila se. Povrede su mogle biti kobne jer je ranije bolovala od leukemije, zbog čega su joj pretakali krv kroz vene na glavi. 

- To je veliki strah, trauma! Moja Sara je stvorila otpor prema vraćanju u odeljenje u kom je i taj dečak. Neće ni da čuje za tu školu, boji se. Zato smo odlučili da pokušamo da je upišemo u drugu. Strašno mi je žao što se to desilo, ona je obožavala svoje odeljenje, ali posle ovoga moje dete više nije isto - priča njena majka Bojana Jovanović.

NEZAPAMĆEN HOROR U ŠKOLI U SREMSKOJ MITROVICI: Pretukao školsku drugaricu koja je imala leukemiju, završila sa POTRESOM MOZGA

Kovinka Radekić, učiteljica Osnovne škole "Sveti Sava", poslala je dve poruke u kojima se raspituje za stanje devojčice, a školska uprava utvrđuje sve okolnosti događaja. 

- Razočarana sam, teško mi je. Sara je mirna i povučena, znam da nikoga nije dirala i nije trebalo ovo da joj se desi. Ima želju da uči i da čita, ali zasad mora strogo da miruje jer je opet imala velike bolove. U utorak ću otići u školu, pa ćemo videti šta dalje - kaže Jovanovićeva.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd