Utorak 19. mar 2024.
Aranđelovac

Slučaj vršnjačkog nasilja u Aranđelovcu: Dvoje maloletnika priznalo krivicu, trećeg prinudno dovode

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Jezivo nasilje zbog kog je Srbija zanemela

Dva malolenika osumnjičena za napad na drugaricu iz Tehničke škole u Aranđelovcu, priznala su danas krivicu na saslušanju kod sudije za maloletnike Višeg suda u Kragujevcu, dok se treći osumnjičeni nije odazvao pozivu suda za saslušanje.

Tokom saslušanja, dvoje ispitanih je priznalo izvršenje krivičnog dela nasilničko ponašanje, rekla je portparol suda Svetlana Simonović.

Sudija za maloletnike je izdao naredbu za prinudno dovođenje trećeg maloletnika uz pomoć zakonskog zastupnika na sašlusanje koje je zakazano naredne sedmice, dodala je Simonović.

Aranđelovac
Aranđelovac
Foto: Srbija Danas / Saša Džambić

Ona je napomenula da će po okončanju celog postupka, sud odlučiti koje će vaspitne mere biti izrečene ovim maloletnicima.

Zakonom je predviđeno hitno postupanje u maloletničkim postupcima i iz njih isključena javnost, radi zaštite interesa maloletnika.

Postupak protiv maloletnika sprovešće se prema "Zakonu o maloletnim učiniocima krivičnih dela i krivičnopravnoj zaštiti maloletnih lica".

Više javno tužilaštvo u Kragujevcu predlogom od suda traži krivični postupak prema maloletnim izvršiocima zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje izvršenog na štetu maloletne B.N.

Tom tužilaštvu je krajem oktobra dostavljen izveštaj Policijske stanice u Aranđelovcu, o događaju od 13. oktobra ove godine u Tehničkoj školi „Mileta Nikolić" u Aranđelovcu, kada je u odeljenju prvog razreda došlo do fizičkog nasilja nad učenicom tog odeljenja, maloletnom B.N.(16).

Nju su napali školski drugovi i drugarice, a snimak napada pojavio se na Internetu, ali je u međuvremenu uklonjen sa Jutjuba zbog prikazivanja nasilničkog ponašanja.

Podsećamo, portal SrbijaDanas.com pokrenuo je pre dve godine projekat "Drug nije meta" koji se bavi prevencijom i suzbijanjem vršnjačkog nasilja. Pridružite nam se u borbi za bezbednu i srećnu decu!

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd