Skip to main content
"Podeli prijateljstvo"

Više hiljada učenika beogradskih srednjih škola ODUŠEVLJENO „PODELILI PRIJATELJSTVO“

Foto: Srbija Danas
Više hiljada učenika beogradskih srednjih škola protekle nedelje bilo je deo projekta „Podeli prijateljstvo“ u organizaciji Udruženja „Drug nije meta“.

Nakon uspeha pilot projekta realizovanog 2018. godine, ovogodišnji projekat „Podeli prijateljstvo“ sa oduševljenjem i pozitivnim odjekom dočekan je među beogradskim srednjoškolcima.

Učenicima koji su bili uključeni u projekat u školama su podeljeni „rančevi prijateljstva“ sa poklonima koje su podelila po dva učenika. Celokupnu manifestaciju još zanimljivijom učinio je Jutjuber Baka Prase koji je učestvovao u deljenju „rančeva prijateljstva“ na oduševljenje velikog broja mladih.

S obzirom da je cilj projekta da motiviše mlade da u svom školskom okruženju izgrade atmosferu zajedništva, drugarstva i deljenja, po pozitivnim komentarima učenika koji su bili njegov deo može se zaključiti da je projekat ispunio svoju primarnu misiju.

Iz Udruženja „Drug nije meta“ rekli su da je projekat prevazišao očekivanja, da su đaci bili oduševljeni i da je ideja da se, s obzirom na pozitivan odjek projekta „Podeli prijateljstvo“ projekat nastavi i sledeće godine.

-Osnovna ideja bila nam je da se problemom vršnjačkog nasilja pozabavimo iz drugog ugla – tako što ćemo mladima kroz nesvakidašnje iskustvo pokazati koliko je lep osećaj kada se podeli, pokloni, kada u školskoj zajednici cveta zajedništvo i sloga – kažu iz Udruženja „Drug nije meta“

Ovogodišnji partneri projekta „Podeli prijateljstvo“ su kompanije Svislajon, Orbit, Rosa i Marbo, dok je generalni pokrovitelj kompanija Honor.

 

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd