fbpx
Skip to main content
Beograd, zima, prognoza

BEOGRAD ĆE SE MOŽDA VEĆ VEČERAS ZABELETI! Stiže nam prava ZIMA, temperatura neće prelaziti SEDAM stepeni

Foto: SD/ilustracija
Evo u kojim delovima grada se očekuje sneg

Nakon kišovitog i prohladnog ponedeljka, u utorak ujutru biće hladno, ponegde sa slabim mrazem, ali bez padavina. Prema rečima meteorologa Marko Čubrila, temperature će biti niske, ali sa više sunca. Temperatura će se kretati od - 3 do +3 stepena ujutru, dok dnevna neće prelaziti 7 stepeni Celzijusa.

VEĆ SE ZABELELO U SRBIJI! Ledena kiša se pretvorila u sneg - meštani oduševljeni (FOTO)

VEĆ SE ZABELELO U SRBIJI! Ledena kiša se pretvorila u sneg - meštani oduševljeni (FOTO)

SERIJA ZEMLJOTRESA U SRBIJI UPOZORENJE NA ONO ŠTO SE SPREMA? Potresi na Kosovu i Metohiji pokazuju da se žarišta aktiviraju

SERIJA ZEMLJOTRESA U SRBIJI UPOZORENJE NA ONO ŠTO SE SPREMA? Potresi na Kosovu i Metohiji pokazuju da se žarišta aktiviraju

NOVE MERE U SRBIJI! Zbog "Omikrona" već od sutra na snazi novo pravilo

NOVE MERE U SRBIJI! Zbog "Omikrona" već od sutra na snazi novo pravilo

U sredu će tokom dana biti oblačno ali znatno toplije i zadržaće se suvo vreme, bez padavina ali uz umeren i jak južni vetar. Temperatura će se kretati od 7 do 15 stepeni - rekao je Čubrilo.

Stiže promena vremena

On napominje da do promene dolazi u četvrtak u večernjim satima kada se nakon oblačnog ali toplog dana očekuje zahlađenje i kiša. Tako nestabilno vreme nastaviće se i u petak, koji će biti izuzetno hladan i kišovit a u predelima iznad 600 metara očekuje se sneg. Meteorolog Čubrilo objašnjava da će snežne padavine biti samo kratko i da se beli pokrivač neće zadržavati.

U petak će tokom dana biti hladno, a hladan front će se premeštati širom regiona i donositi jake severozapadne vetrove, padavine i zahlađenja u predelima nadmorske visine preko 700 m, kao i sneg koji će biti kratkotrajan ali se neće zadržavati. Temperatura će se kretati od 1 do 7 stepeni Celzijusa.

Prema sadašnjim predviđanjima stručnjaka za prognoze Marka Čubrila, vreme za vikend biće prava priprema pred zimu. U subotu nas očekuje još hladnije ali suvo vreme. Kaže da bi po sadašnjim predviđanjima od sledeće nedelje mogla da započne prava zima.

U Beogradu već večeras sneg?

Nakon jučerašnjih 20 stepeni, u Beogradu je od danas osetno hladnije vreme. Ali, temperatura je, objašnjava meteorolog Đorđe Đurić, zapravo primerena za ovo doba godine. Ono što bi pak moglo da nas iznenadi su prve pahulje u prestonici i to, kako Đurić kaže, već večeras. 

- Večeras se očekuje kiša, a kako će temperatura biti u padu, u toku noći biće uslova da u višim delovima grada provejava i sneg. Reč je o obodu Beograda koji gravitira ka Avali, i tu bi moglo da bude susnežice i snega. Ipak je reč o delovima grada koji su na višoj nadmorskoj visini. Ostatak Beograda uglavnom će pratiti slaba kiša - najavljuje Đurić.

    Vremenska prognoza
    Clear sky
    16 Beograd