Skip to main content
prijatelji

BUDI KUL I ZABAVAN! Fotke, snimanja, igrice, poruke: Koju društvenu mrežu najviše koristiš?

Foto: Shutterstock
U poslednjih nekoliko godina dogodila se velika ekspanzija društvenih mreža, a svakodnevno na tržištu možemo videti nove i inventivnije mreže koje privlače pre svega mlađu populaciju

U poslednje dve godine zabeležen je uspon novih društvenih mreža, ali se popularnost i onih starih i više od decenije nije izgubio. 

Društvene mreže su širom sveta postale mesto dobre zabave, razonode, sredstvo informisanja, skoro pa medij za sebe, ali nažalost i prostor za razne loše stvari poput zlostavljanja, zloupotreba podataka, ali i internet prevara. 

Mnogobrojne društvene mreže postale su prozor u svet i aktivno svakodnevno utiču na dešavanja širom sveta, pogotovo u aktuelno vreme pandemije koronavirusa kada je većina građana u nekom vidu izolacije ili kućnog karantina. Kreativnost samih korisnika, ali i kreatora društvenih mreža prešla je na novi nivo tako da danas imamo i platforme za komunikaciju koje su postale društvene mreže poput Viber-a i WhatsApp-a. Naravno, neizostavna je i eksplozija popularnosti Instagrama i Tik Tok-a, ali ne treba zaboraviti ni uticaj Facebook-a i Twitter-a. 

Naravno, uz korišćenje društvenih mreža treba biti oprezan i voditi računa o mnogobrojnim lošim stvarima koje vas mogu zadesiti bilo da ste dete, tinejdžer, roditelj ili baka i deka, prevencija i bezbednosti rizici isti su za sve. Društvene mreže su bogatstvo informacija i razonode, samo je važno da ih koristite u te svrhe i na pravi način.

Koju društvenu mrežu vi najviše koristite? 

U anketi možete da glasate, a u komentarima nam napišite zbog čega ste baš tako glasali.

Koju društvenu mrežu najviše koristiš?

 

SD vesti

Vremenska prognoza
Slaba kiša
6 Beograd