Skip to main content
Car Go

CarGo donirao 20.000 evra manastiru Hilandar

Foto: CarGo Technologies
Poverenik manastira, Miloš Stojković, srdačno se zahvalio udruženju i kompaniji CarGo na jednoj od mnogobrojnih novčanih pomoći koju su pružili.

CarGo je donirao 20.000 evra manastiru Hilandar, kome je pomoć usled pandemije korona virusa bila životno neophodna. 

- CarGo je pravi primer solidarnosti i sabornosti u Srbiji. Zato su prva i jedina kompanija koja je pobratimljena sa Hilandarom. U prethodnom periodu, usled brzoširućeg virusa, manastir je bio zatvoren, pa su i naši prihodi presušili. Većina monaha je bila bolesna. Svakodnevni troškovi su bili basnoslovno veliki, a trebalo nam je sve – od lekova do osnovnih životnih namirnica - objasnio je Stojković.

Prijateljstvo kompanije i manastira počelo je nakon humanitarne akcije Kamp prijateljstva u kojoj je 400 dece slabijeg materijalnog statusa iz čitavog regiona prvi put boravilo u Beogradu. Nastavilo se građenjem kampa u Sijarinskoj banji, opština Medveđa, kada je CarGo donirao sredstva u iznosu od 125.000 evra.

- Ponosni smo na sve što smo sa CarGo-om uspeli da uradimo za ovo vreme. Oni su pravi primeri istinskih ljudskih vrednosti. Mislim da treba da služe kao uzor za sve što je plemenito i dobro u našem narodu. Zahvalio bi im se u ime manastira i svih monaha, koji će nakon donacije, ovu zimu mirnije provesti - dodao je Stojković.

Predsednik Udruženja CarGo, Aleksandar Vučić, rekao je da je čast što CarGo može da pomogne kada je najteže. 

- Već neko vreme ne želimo da pričamo o našim problemima, ali osnova naših vrednosti je da pomognemo kada god možemo. Mi često dajemo i kada sami nemamo jer verujemo da je solidarnost osnova našeg društva. Sada nam je čast što smo pomogli monasima iz Hilandara i nadamo se da će se zdravstveni bilans uskoro promeniti - rekao je Vučić.

Kompanija CarGo je jedina kompanija u domaćoj istoriji koja je pobratimljena sa manastirom Hilandar i koja već par godina nesebično pomaže njegovoj humanoj misiji. 

Vremenska prognoza
Clear sky
32 Beograd