fbpx
Skip to main content
a

"DA JE MILENA UPISALA NEKI POŠTEN FAKULTET..." Biljana Srbljanović se oglasila o silovanju srpske glumice

Foto: instagram/Printscreen/TV Prva
Ona je na Facebooku objavila post u kojem je objasnila zašto je pogrešno svaljivanje krivice na žrtve

Biljana Srbljanović, profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti, reagujući na slučaj Miroslava Mike Aleksića koji je uhapšen pošto ga je pet učenica, među kojima je i glumica Milena Radulović, prijavilo za silovanje.

PRETI MU 15 GODINA ZATVORA: Aleksić u 17 sati na saslušanju u prisustvu izabranog branioca

PRETI MU 15 GODINA ZATVORA: Aleksić u 17 sati na saslušanju u prisustvu izabranog branioca

"KOD MIKE JE POSTOJALO ŠEST PRAVILA..." Milena Radulović iznela NOVE DETALJE škole užasa

"KOD MIKE JE POSTOJALO ŠEST PRAVILA..." Milena Radulović iznela NOVE DETALJE škole užasa

UPUĆEN POSEBAN APEL ZA CELO DRUŠTVO: "Krivica i sramota" - brojne organizacije stale uz Milenu

UPUĆEN POSEBAN APEL ZA CELO DRUŠTVO: "Krivica i sramota" - brojne organizacije stale uz Milenu

Ona je na Facebooku objavila post u kojem je objasnila zašto je pogrešno svaljivanje krivice na žrtve i njihove roditelje, otkrila da je često govorila protiv njegove škole, indoktrinacije, i činjenici da "u dečijoj školi radi neko ko je snimao Arkana".

- Seksualni zločin, a posebno silovanje, ovo je veoma važno razumeti, nije se*s. On je nasilje koje za sredstvo ima polni odnos, neželjeni i nedozvoljeni dodir, bludne radnje koje nisu sebi svrha: silovatelj pre svega vrši nasilje nad ličnošću žrtve, podmukli atak na njenu dušu i biće, na njenu ljudsku vrednost, poništavanje svega što ona predstavlja kao osoba.

Sada se treba setiti da su u "školu" Miroslava Aleksića, upisivana deca koje je on lično, svojom rukom, birao između stotina i stotina mališana, uzrasta već od samo pet ili šest godina. On je tu decu onda uzimao pod svoje, odgajao ih, uzgajao, zalivao, pratio kako rastu, oblikovao, mesio, menjao im psihu i strukturu ličnosti, oblik ponašanja, godinama, strpljivo, iz najmračnijih pobuda, čekao da napupe, da još malo pa skoro skroz sazru, da bi ih, u trenucima njihove najveće ranjivosti i potpunog poverenja, najstrašnije izdao, najbolnije povredio, najmonstruoznije napao. On je, obljubom devojčica koje su ga godinama gledale kao očinsku figuru i osobu od najvećeg autoriteta u njihovim životima i to na način da ga poštuju i cene više od samih roditelja, decu izdao na najmonstruozniji način.

Da je Milena upisala prava ili medicinu, neki "pošteni" fakultet, za koji se od svog petog razreda osnovne spremala, pa je ‘učitelj’ koji je imao presudni uticaj na nju svih tih šest godina, napadne tokom časa rimskog prava ili biologije, dok su ostala deca vežbala u susednoj sali, a ona bila zatvorena u kancelariji čoveka koji je i očinska figura i autoritet i osoba od koje joj, u tom momentu, zavisi sve, da li bi iko rekao – pa htela si da studiraš prava, htela si da budeš lekarka, šta se žališ, šta si mislila, da to može da prođe bez silovanja? Pitati devojku koju je, sa sedamnaest godina, sa predumišljajem, više puta silovao čovek od šezdeset godina, a što se nisi bunila, što si se u školu vraćala, je bolesno. Recite to sebi glasno: ona je imala sedamnaest godina, on šezdeset. On je pripremao da u ćutnji trpi zločin, od njene jedanaeste godine. Ponovite to nekoliko puta. Pa onda, ako opet isto pitate, shvatite da ste deo te bolesti - istakla je Srbljanovićeva.

Biljana Sbljanović je napisala i da je užasava krivljenje roditelja, jer roditelji su, zapravo, takođe žrtve, oni su "ona prva instanca koju predator zgazi, on roditelje zavede, kao ličnost od ugleda i autoriteta, kao cenjen pedagog na poziciji vrhunske moći". Ona je dodala i da je laž da su svi sve znali:

Biljana Sbljanović je napisala i da je užasava krivljenje roditelja, jer roditelji su, zapravo, takođe žrtve, oni su “ona prva instanca koju predator zgazi, on roditelje zavede, kao ličnost od ugleda i autoriteta, kao cenjen pedagog na poziciji vrhunske moći”. Ona je dodala i da je laž da su svi sve znali:

Njima mediji, javnost, čaršija i sam Aleksić govore da je Mika "učitelj starog kova", onaj kod koga se zna red, koji je svoje metode nasledio od babe, iz vremena kad je "sve bilo bolje". Roditeljima to deluje kao utočište, kao sklonište u doba kada im se čini da se sve drugo raspada, kada im i gotovo celokupno naše društvo nameće beslovesne ‘tradicionalne vrednosti’, koje nisu ni vrednosti niti su tradicija, već su instrument opresije, stajanja nogom zavrat ljudima koji u moralno zapuštenom društvu ne znaju kome da se okrenu.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd