fbpx
Skip to main content
Sveti Sava

DODELJENE SVETOSAVSKE NAGRADE: Brojnim društveno odgovornim građanima uručene plakete

Foto: Profimedia
Svetosavsku nagradu za 2020. godinu za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanje obrazovno-vaspitne prakse i razvoj naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji dobilo je 29 istaknutih pojedinaca i institucija.

To su Nataša Adamović i Jelena Jovanović, vaspitači u Predškolskoj ustanovi "Milica Nožica" iz Valjeva, Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" iz Beograda, Osnovna škola "Boško Đuričić" iz Jagodinde, Osnovna škola "Učitelj Tasa" iz Niša.

"VELIČANSTVEN HRAM NA PONOS SRBIMA I SRBIJI" Patrijarh Irinej: Sveti Sava dao duh i život našoj crvki

"VELIČANSTVEN HRAM NA PONOS SRBIMA I SRBIJI" Patrijarh Irinej: Sveti Sava dao duh i život našoj crvki

Sutra svečano otkrivanje spomenika Stefanu Nemanji, prisustvuje i predsednik Srbije

Sutra svečano otkrivanje spomenika Stefanu Nemanji, prisustvuje i predsednik Srbije

PROMENE NA LINIJAMA JAVNOG PREVOZA: Povodom otvaranja spomenika Stefanu Nemanji od sutra drugačiji režim (VIDEO)

PROMENE NA LINIJAMA JAVNOG PREVOZA: Povodom otvaranja spomenika Stefanu Nemanji od sutra drugačiji režim (VIDEO)

Dobitnici su i nastavnici mr Vesna Milenković, nastavnik razredne nastave u Osnovnoj školi "17. oktobar" iz Jagodine, Ivana Kovačević, nastavnik srpskog jezika i književnosti u Osnovnoj školi "Dr Dragan Hercog" iz Beograda, Emilija Grubanov Martinek, nastavnik razredne nastave u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" iz Subotice, Katarina Radosavljević, nastavnik razredne nastave u OŠ "Veljko Dugošević" iz Beograda.

Među nagrađenima su i učenici Vasilije Pantelić, maturant prirodno-matematičkog smera u Četrnaestoj beogradskoj gimnaziji, Jovana Udović, maturant Škole za muzičke talente u Ćupriji i Jana Dragović, maturant Gimnazije u Kuršumliji. Nagradu su dobili i nastavnici Miloš Jeftić, nastavnik verske nastave u Tehničkoj školi "Milenko Verkić Neša" iz Pećincaca i Marko Pištalo, nastavnik istorije u Petoj beogradskoj gimnaziji.

Nagrađene su i Gimnazija u Ivanjici i Zubotehnička škola u Beogradu. Kada je reč o visokom obrazovalju, priznanja su dobili Katarina Pavlović, student molekularne biologije na beogradskom Biološkom fakultetu, Nebojša Brezić, student integrisanih akademskih studija medicine na Medicinskom fakultetju Univerziteta u Beogradu, Stefan Ž. Petrović, student doktorskih studija na Pravnom fakultetu u Beogradu.

Nagrađen je i Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, Fakultet veterinarske medicine u Beogradu, kao prof. dr Miroslav Marić, vanredni profesor na Matematičkom fakultetu u Beogradu, prof. dr Vladimir Jurišić, redovni profesor na Fakultetu medicinskih nauka u Kragujevcu, prof. dr Milovan Bratić dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu. Nagradu su dobili i Studentski centar "Niš" i Studentski centar "Beograd", zatim Televizijski kanal nauke i umetnosti "BRAINZ TV". 

Nagrađen je i Milovan Milanović, supervizor za učeničke i studentske kredite i stipendije u jednoj banci. Svetosavskom nagradom ovenčan je i dr sci. med. Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
0 Beograd