fbpx
Skip to main content
Dragan Dankuc

DOKTOR O KOME BRUJI SRBIJA: Boris doveo majku na operaciju, kada je došao po nju, čuo je priču koja ga je ZAPANJILA

Foto: Facebook/Boris Bijelović
Dr Draga je sve zadivio

Srbija ima puno dobrih i požrtvovanih lekara, a jedan od njih je dr Dragan Dankuc, načelnik ORL Kliničkog centra u Vojvodini i profesor novosadskog Medicinskog fakulteta, a post o njemu na Fejsbuku, a koji je napisao Boris Bijelović iz Vrbasa, bukvalno je preplavio društvene mreže i nastavlja neprestano da se širi.

"Dragi, Deda Mraze..." SRCEPARAJUĆU PORUKU ostavljenu ispod jelke beogradske firme ŠERUJE SRBIJA

Razlog zbog čega je taj doktor zadivio celu Srbiju otkriva upravo Bijelović, čija je majka Marija (73) završila na operaciji sinusa u klinici gde radi dr Dankuc.

"Mamicu joj, klošarka jedna... NE DAM I TAČKA!" Kako je srpski taksista naučio pameti NAPUMPANU CRNKU!

Otkako ju je sin ostavio tamo, pa do samog njenog napuštanja klinike, sve se dešavalo kao u nekom filmu, kroz koji se provlače motivi kao što su ljudskost, čovekoljublje, dobrota, požrtvovanost i - jednostavnost.

Evo priče.

"Ostavio sam majku ispred prijema, morao sam na put"

- Pre nekoliko dana dovezao sam majku na operaciju sinusa u Klinički centar Vojvodine. Mama je morala tamo da ostane tri dana jer je intervencija trebalo da bude urađena u totalnoj anesteziji. Istovremeno, dan prijema u kliniku poklopio se s danom kada sam morao da putujem u Republiku Srpsku, na humanitarni bal u Gradišku. Tamo je trebalo da ostanem, takođe, tri dana, koliko i moja majka u bolnici. Dogovorio sam se s njom da je dovezem u kliniku kada budem krenuo na put i dođem po nju po povratku s puta - počinje svoju priču Boris.

Prema njegovim rečima, kada su stigli u kliniku poneo sam joj torbu i otišli smo do prijema.

- Tamo nisam mogao nekoliko sati da čekam s njom jer sam morao na put. Kolege su me čekale ispred u kolima. Otišao sam i majka je ostala tamo sama. Kako mi je ona kasnije ispričala, tada je naišao čovek u belom mantilu. Njoj je delovao kao medicinski tehničar. Kako ga je ona opisla, taj čovek je bio "običan" i ljubazan. Uzeo joj je torbu i poveo je kod doktorke, koja je trebalo da je operiše - priča Boris.

"Onda se pojavio on"

Prema njegovim rečima, rekao je doktorki: "Nema smisla da ova starija žena čeka u hodniku, da li vas mogu zamoliti da je odmah primite i smestite?"

- Naravno da je doktorka odmah primila moju majku, kojoj je kako mi je rekla, bilo čudno da tehničar može tako da nastupi kod doktorke. Majka je smeštena, ali je taj čovek u belom mantilu nastavio da je obilazi i pita da li joj nešto treba. Čak je posle operacije, dok se majka budila, dočekao upravo on i sa osmehom joj rekao da je sve odlično prošlo i da ne brine - opisuje sagovornik.

Kako on dodaje, i naredna dva dana tokom majčinog boravka u bolnici isti čovek ju je posećivao.

- Razgovarali su, kako mi je majka rekla, baš o svemu, čak i o kuhinji. Majci je i dalje bilo čudno da se neko toliko angažuje oko nje, i uz to pokazuje toplinu i ljubaznost. Došao je dan da majka napusti kliniku - navodi on.

Ponovila se scena, kaže Boris, majka u hodniku, a torba pored nje.

"Ostanite još jedan dan, odmorite"

- Čekala me je. Kasnio sam zbog snega na putu. Isti taj divni čovek opet je sreo majku. Pitao ju je: "Zašto čekate na hodniku Marija?", a ona mu je odgvorila da malo kasnim s puta, ali da ću sigurno uskoro stići. Onda je on rekao: "Marija, hajde da se dogovorimo. Ako želite, ostanite ovde još jedan dan, a sina pozovite i recite mu da polako vozi, sneg neprestano pada. Odmorite još malo" - navodi sagovornik i nastavlja da se majka konačano tad usudila da ga pita ko je on, kada joj nudi da ostane još jedan dan u bolnici.

Prof. dr Dragan Dankuc izuzetan je stručnjak

Profesor dr Dragan Dankuc, upravnik Klinike za bolesti uha, grla i nosa Kliničkog centra Vojvodine i profesor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, jedan je od najboljih primera u srpskom zdravstvu, a zbog svojih doprinosa medicini i nauci, zbog lečenja i brige o pacijentima izabran je polovinom septembra za počasnog građanina Sremskih Karlovaca.

- Ja sam, gospođo, profesor Dragan Dankuc, načelnik ove klinike. Imam majku vaših godina, i voleo bih da se svi ophode prema njoj kao ja prema pacijentima. I znam da će biti tako, ukoliko to zaslužim - usledio je odgovor tog dobrog doktora. Ispostavilo se da je taj lekar profesor Medicinskog fakulteta u Novom Sadu i predsednik Društva lekara Vojvodine - priča Boris.

"Oko nas je mnogo dobrih ljudi"

Kako on dodaje, skloni smo da ističemo loše stvari u društvu, ali nije to baš tako, što dokazuje i ovaj slučaj.

- Znam da je više vrbaških lekara dobilo "Oktobarsku nagradu" zbog sjajnih rezultata u medicini, ali i odnosa prema pacijentima. Hoću da kažem da na svakom koraku žive mnogo dobri ljudi, samo nas neko bombarduje lošim vestima, i stiče se pogrešna slika o našem društvu. Vreme je da shvatimo da u našem društvu živi veliki broj pojedinaca koji su najpozitivniji primeri ljudske civilizacije - kaže taj čovek i dodaje:

"Zašto sam ostavio majku i otišao na put"

- Odgvor na pitanje koje se nekima, možda, nameće zašto sam majku ostavio samu i otišao na put jeste taj što se godinama bavim podrškom deci sa teškoćama, razvijam programe i saradnju sa drugim udruženjima, jačamo kapacitete. Imam jedno dete, sina s autizmom, i imam obavezu i prema njemu. Bal je bio humanitarnog karaktera, imao sam blagoslov majke da idem. Ona me je molila da ne ostajem s njom jer se radilo o rutinskoj operaciji - objasnio je Boris.

BONUS VIDEO: Kada vidite šta tamo rade ljudi na -37 stepeni, odmah ćete prestati da se žalite na hladnoću

 

Pročitajte i:

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
10 Beograd