fbpx
Skip to main content
NIS

DRUŠTVENO ODGOVORNO POSLOVANJE: Investicije u zajednicu su zalog za bolju budućnost

Foto: Promo
U fokusu kompanije bila je podrška mladima, razvoj zajednice i pomoć zdravstvenom i obrazovnom sistemu Srbije

U poslednje vreme mnogo se govori o potrebi da kompanije svojim ulaganjima podrže zajednicu u kojoj posluju. Ovo zaista dobro zvuči kao teorija, ali kako se stvari odvijaju u praksi? Odgovor na ovo pitanje potražili smo u NIS-u koji je jedna od najvećih domaćih kompanija, ali i među vodećima kada je reč o ulaganjima u društveno odgovorne projekte.

U NIS-u navode da su u podršku zajednici kroz različite programe od 2009. godine uložili više od 4 milijarde dinara. U fokusu kompanije bila je podrška mladima, razvoj zajednice i pomoć zdravstvenom i obrazovnom sistemu Srbije.

NIS
Foto: Promo

Konkretno, samo u prošloj godini NIS je uložio 114,5 miliona dinara u podršku digitalizaciji nastavnog procesa i jačanje bezbednosti u školama širom Srbije. Na ovaj način povećana je bezbednost i unapređena IT oprema za više od 45.000 učenika u našoj zemlji. 

NIS
Foto: Promo

Takođe, NIS je dao svoj doprinos borbi protiv COVID-19. Kompanija je poklonila 270 tona avio goriva za humanitarne letove Air Serbia kojima je u Srbiju dopremljena važna medicinska oprema. Pored toga, u saradnji sa UNICEF-om NIS je poklonio 56 kiseoničkih protokomera bolnicama u Srbiji. Takođe, bolnicama je donirano 500 kompleta hirurških uniformi, kao i 60.000 litara pijaće vode „Jazak“. 

U NIS-u navode da je to samo mali deo napora kompanije da doprinese razvoju zajednice u 2020. godini. Sve aktivnosti na ovom polju navedene su u nedavno objavljenom verifikovanom Izveštaju o održivom razvoju, dostupnom na sajtu kompanije. U NIS-u dodaju da će nastaviti sa podrškom zajednici, doprinoseći time ostvarenju ciljeva održivog razvoja UN.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
30 Beograd