Skip to main content
Velika Plana

U VELIKOJ PLANI NASTAVLJENI RADOVI NA UREĐENJU PUTNE MREŽE: Evo koje su ulice asfaltirane juče i prekjuče

Foto: Dušan Marić
U ovom selu na levoj obali Velike Morave prvi put asfalt su dobile Vidovdanska i Ulica Ivana Milutinovića.

Asfaltiranjem u Trnovču, juče su nastavljeni radovi na obnovi putne mreže u opštini Velika Plana.

U ovom selu na levoj obali Velike Morave prvi put asfalt su dobile Vidovdanska i Ulica Ivana Milutinovića.

Dan ranije, na drugom kraju opštine, u Markovcu, asfaltiran je deo ulice Braće Kojadinović, deonica koja spaja ulice Koje Milenkovića i Vite Blagojevića, a završeno je ranije započeto asfaltiranje Ulice 7. jula, čime su napokon asfaltom spojene pre dve godine asfaltirane ulice Dragana Petrovića i Skadarska.

Velika Plana
Foto: Dušan Marić

- Ne mogu da verujem da sam ovo dočekao. Čekao sam decenijama i izgubio veru da će naša ulica biti asfaltirana. Kao neko ko je stručan za ovu oblast, jer završio sam Višu saobraćajnu školu, prijatno sam iznenađen kvalitetom radova. Ljudi iz "Šumadija puta", preduzeća koje izvodi radove, su pre asfaltiranja uradili zaista kvalitetnu podlogu a i asfalt je deblji nego što sam očekivao - kaže Branko Simić, penzioner iz Markovca.

Simić i njegove komšije ističu da očekuju da će im država u sledećih nekoliko godina uraditi i obećanu kanalizacionu mrežu, a smatraju i da je neophodno da se u Markovac dovede "bar jedan" investitor.

Velika Plana
Foto: Dušan Marić

- Neophodno je da se otvori pogon koji bi zaposlio bar nekoliko desetina mladih. Ako se to ne dogodi, omladina će nam otići iz sela. Džaba onda i asfalt i putevi.

Radovi na uređenju saobraćajnica u Velikoj Plani nastavljaju se sutra asfaltiranjem Vinogradske ulice u Velikom Orašju, nastavkom rekonstrukcije regionalnog puta Velika Plana - Žabari i ulaza u grad iz pravca Smedereva.

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
29 Beograd