Skip to main content
Meridian

Humanost i solidarnost kao odgovor na zdravstvenu krizu širom Balkana

Foto: Promo
Kompanija Meridian u velikoj regionalnoj kampanji podrške ugroženim građanima i ustanovama

Na isti način kao i prvih dana po izbijanju zdravstvene krize izazvane globalnom pandemijom, kompanija Meridian među prvima je širom Balkana obnovila opsežne akcije pomoći ugroženim sugrađanima i ustanovama zdravstvene zaštite i tokom novog skoka broja obolelih od opasnog virusa. Bilo kroz pomoć u vidu medicinske opreme, podršku najugroženijim sugrađanima ili humanitarnim akcijama za ozdravljenje najmlađih od drugih retkih bolesti, do sada je prikupljeno i uručeno više hiljada paketa pomoći kao i višemilionska novčana pomoć, jer u brobi protiv opake bolesti ne postoje granice na Balkanu.

 U Republici Srbiji, podrška je do sada upućena Infektivnoj klinici u Beogradu, Domu zdravlja "Dr Milorad Mika Pavlović" iz Inđije, Institutu za majku i dete, Dečijoj bolnici za plućne bolesti, Kliničko – bolničkom centru “Dragiša Mišović”, Niškoj bolnici, Društvu za mentalno nedovoljno razvijena lica (MNRL) Pirot, Centru za palijativno zbrinjavanje – BELhospice i drugim ustanovama zdravstvene i socijalne zaštite.

Zbog borbe protiv pandemije, društveno odgovorne kompanije ne smeju zaboraviti i na najmlađe sugrađane koji vode bitku za izlečenje od drugih opasnih bolesti. Tako je kompanija Meridian nedavno organizovala humanitarni turnir u šutiranju trojki, koji su uveličali najbolji domaći košarkaši. Zahvaljujući njima, za hitno lečenje Sofije Markuljević u inostranstvu, devojčice koja boluje od retke i opasne bolesti – spinalne mišićne atrofije tip I, prikupljeno je 2 miliona dinara.

Meridian
Foto: Promo

Već više od četiri meseca, zaposleni u kompaniji Meridian obilaze gradove i opštine Republike Srpske i FBiH, kako bi pomogli onima kojima je podrška najpotrebnija. Pomoć u vidu novčanih donacija, te dopremanja medicinske i tehničke opreme do sada je uručena organizacijama Crvenog krsta, kao i ustanovama zdravstvene i socijalne zaštite. Tako je, nakon sličnih akcija u Banjaluci, Doboju, Tuzli, kompanija Meridian nedavno Gerontološkom centru i Domu za starija lica u Sarajevu uručila zaštitnu opremu- rukavice i maske, a Crvenom krstu u Gradišci i Prijedoru dopremila pakete hrane i sredstava za higijenu.

U Crnoj Gori, paketi pomoći pripremljeni su i uručeni organizacijama Crvenog krsta u Budvi, Nikšiću, Herceg Novom, Beranama, Žabljaku, Danilovgradu i Rožajama, kompanija je KBC-u Podgorica donirala EKG aparat, a upriličena je i materijalna pomoć i podrška zvaničnim programima i projekte za nabavku potrebne medicinske opreme u susednoj zemlji.

Meridianov volonterski tim postao je sinonim za donacije širom Balkana, jer je ova kompanija uvek i svuda uz sugrađane kada je pomoć i podrška najpotrebnija.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd