fbpx
Skip to main content
Meridian

Kompanija Meridian pritekla u pomoć Infektivnoj klinici u Beogradu

Foto: Promo
Nastavak podrške zdravstvenim radnicima u danima velikih iskušenja

U trenutku naglog skoka obolelih od opasne zaraze, našem zdravstvenom sistemu ponovo je potrebna podrška. Kompanija Meridian se među prvima našla u nevolji – ove nedelje pomoć u vidu neophodne medicinske i tehničke opreme upućena je Infektivnoj klinici u Beogradu, ustanovi u kojoj se već mesecima vodi bespoštedna borba sa opasnim virusom. 

Borba protiv pandemije ne sme biti izgovor da zaboravimo i na najmlađe sugrađane koji vode bitku za život i izlečenje od drugih opasnih bolesti. Tako je kompanija Meridian nedavno organizovala humanitarni turnir u šutiranju trojki, na kom su učestvovali najbolji domaći košarkaši i gde je svaki koš bio izražen u novcu za hitno lečenje Sofije Markuljević, devojčice koja boluje od retke i opasne bolesti – spinalne mišićne spinalne mišićne atrofije tip I. Zahvaljujući preciznosti košarkaša, prikupljeno je više od milion dinara, ali je kompanija Meridian taj iznos dopunila do ukupnih 2 miliona dinara namenjenih porodici devojčice.

Meridian
Foto: Promo

Meridian je ponosan što je u prethodnom periodu pomogao i Dom zdravlja "Dr Milorad Mika Pavlović" iz Inđije, Institutu za majku i dete, Dečijoj bolnici za plućne bolesti, Kliničko – bolničkom centru “Dragiša Mišović”, Niškoj bolnici, Društvu za mentalno nedovoljno razvijena lica (MNRL) Pirot, Centru za palijativno zbrinjavanje – BELhospice i drugim ustanovama zdravstvene i socijalne zaštite u Srbiji i u regionu.

Imajući u vidu da će borba sa pandemijom potrajati, Meridian će još odlučnije nastaviti sa podrškom bolnicama i zdravstvenim centrima, kako bi se medicinskom osoblju obezbedili najbolji uslovi za rad, a pacijentima sve što je neophodno za bezbedno, efikasno i uspešno lečenje.

U periodu za nama, volonteri Meridiana su, osim podrške ustanovama primarne zdravstvene zaštite, pomogli najugroženijim domaćinstvima u više beogradskih opština, kao i u gradovima Novi Pazar, Čačak, Novi Sad, Negotin, Kraljevo, Kula, Crvenka, Zaječar, Šid i dr.

Svaki poslovni uspeh je u drugom planu onda kada se vodi borba za živote i dobrobit građana – zato je Meridian uvek i svuda ostaje uz svoj narod!

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd