fbpx
Skip to main content
Zlatibor Lončar

KRITIČNO U DVA GRADA, DONETA HITNA ODLUKA: Lončar potvrdio da je naša poznata klinika postala kovid bolnica

Foto: SD/ilustracija
Pacijenti koji budu zahtevali bolničko lečenje danas će ići u Nišku Banju i u privremenu bolnicu u Kragujevcu

Od podne je Klinika za opekotine, plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju KCS u Zvečanskoj postala kovid bolnica, saopštio ministar Zlatibor Lončar. Ministar je dodao i da će na Klinici za opekotine biti određeni broj mesta i na intenzivnoj nezi i za kiseoničku potporu.

DONETA ODLUKA: Krizni štab zaseda sutra u 13 časova!

DONETA ODLUKA: Krizni štab zaseda sutra u 13 časova!

MINISTARSTVO SAGLASNO: Đaci u Boru kreću na ONLAJN nastavu!

MINISTARSTVO SAGLASNO: Đaci u Boru kreću na ONLAJN nastavu!

SRBIJO UJEDINI SE I NEKA STEFAN ŽIVI! Da se ponovo smeje fali 59.000 evra: Jedan SMS može mu spasiti život!

SRBIJO UJEDINI SE I NEKA STEFAN ŽIVI! Da se ponovo smeje fali 59.000 evra: Jedan SMS može mu spasiti život!

Lončar je posle sastanka sa direktorima kovid bolnica napomenuo da se u sredu otvaraju novi kapaciteti i u Vrnjačkoj Banji.

- Pacijenti koji budu zahtevali bolničko lečenje, a klinička slika je takva, danas će ići u Nišku Banju i u privremenu bolnicu u Kragujevcu - rekao je Lončar.

Prema njegovim rečima, najteža situacija je u Beogradu i Novom Sadu i traže se rešenja da se ti ljudi smeste. Lončar je apelovao na građane da se ne javljaju lekarima tokom noći, jer je, kaže, primećeno da najčešće pacijenti dolaze noću i to u težem stanju.

POMOZITE! Zaraženo 1.949 zdravstvenih radnika

U Srbiji je 1.949 zdravstvenih radnika zaraženo korona virusom, od kojih je 64 hospitalizovano, saopštio je Lončar. On je tim povodom apelovao na građane: 

- Ako vam je stalo do lekara, promenite ponašanje. Prekinite kontakte, jer je to jedini način da pomognete sebi i njima.

Direktor Infektivne klinike dr Goran Stevanović rekao je da su noćas pacijenti iz te zdravstvene ustanove slati u Kragujevac i Nišku banju.

- Za ovu bolest nema leka, nema vakcine još uvek, jedino maska može da nas zaštiti. Ako hoćete da pomognete zdravstvenim radnicima koji su u problemu, ali i sebi, to možemo samo poštovanjem mera - rekao je Stevanović.

Maske, uvek i svuda!

Član Kriznog štaba dr Mijomir Pelemiš istakao je da Krizni štab razmatra situaciju na "satnom nivou" i, ukoliko dođe do daljeg pogoršanja situacije, kako kaže, pooštriće mere.

On je ukazao da je sve veći broj preminulih i upozorio da će se to, nažalost, nastaviti ako se ne budu poštovale mere i apelovao na sve da uvek i svuda nose maske.

Da li znaš nekoga od svojih vršnjaka ko je napravio tajnu ili javnu grupu na nekoj od društvenih mreža sa ciljem ismejavanja nekog od vršnjaka?

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
9 Beograd