Utorak 19. mar 2024.
Melanom

Maj - mesec borbe protiv melanoma

Veliki broj predstavnika udruženja, prijatelja i članova porodica, kao i zdravstvenih radnika prisustvovalo je skupu u centru Zemuna na kojem su deljene edukativne brošure o ovoj bolesti

Povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv melanoma – 15. maja i Euromelanom dana – 21. maja, Udruženje pacijenata obolelih od melanoma organizovalo je 19. maja kod Zavetnog krsta Uroševića u Gospodskoj ulici kampanju pod sloganom ''Maj – mesec borbe protiv melanoma''. 

Veliki broj predstavnika udruženja, prijatelja i članova porodica, kao i zdravstvenih radnika prisustvovalo je skupu u centru Zemuna na kojem su deljene edukativne brošure o ovoj bolesti. U ime Gradske opštine opštine Zemun skupu je prisustvovao sekretar Skupštine GO Zemun Marko Janković. 

- Gradska opština Zemun već treću godinu pruža punu podršku sprovođenju ove akcije. Mi smo tu da na jedan simboličan način ukažemo građanima na štetnosti od UV zračenja i na preventivne mere koje na ovu temu treba čuti. Gradska opština Zemun tokom čitave godine vodi kampanje na temu prevencije zdravlja. Jednu od tih preventivnih kampanja organizuje Udruženje pacijenata obolelih od melanoma kojom pokazuje visok nivo društvene odgovornosti' - rekao je Janković. 

Melanom
Foto: Gradska opština Zemun

Predstavnici udruženja su informisali građane o aktivnostima koje sprovode i ukazivali na probleme sa kojima se oboleli od melanoma suočavaju u Srbiji. Ovogodišnja kampanja Euromelanoma 2018.  usmerena je na informisanje javnosti o neophodnoj adekvanoj zaštiti od prirodnog i veštačkog, ultravioletnog zračenja, pre svega u solarijumima.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
9 Beograd