Skip to main content
Zima, sneg

Mole za HITNU POMOĆ države! Vanredna situacija u Lučanima: Sneg i led ODSEKLI LJUDE od sveta

Foto: Profimedia/ilustracija
Opštinski štab za vanredne situacije opštine Lučani proglasio je vanrednu situaciju na čitavoj teritoriji opštine zbog snežnih padavina koji neprekidno padaju 24 sata!

Iz štaba za vanredne situacije naglašavaju da su u rubnim delovima opštine Lučani snežni nameti trenutno dostigli visinu do dva metra i da su mnogi putni pravci potpuno neprohodni.

- Teška situacija je u planinskim delovima opštine gde je temperatura ispod nule i ima dosta leda na putu. Čišćenje snega je posebno otežano jer vremenski uslovi ne dozvoljavaju da se u brojnim delovima opštine očisti napadali sneg, koji se neretko pretvara u snežni nanos i tako onemogućava bilo kakvu saobraćajnu komunikaciju - navodi se u saopštenju Štaba za vanredne situacije opštine Lučani.

Ističu da je sva mehanizacija javnih preduzeća trenutno na terenu sa zadatkom da se neprestano od snega raščišćavaju svi opštinski putevi prvog i drugog prioriteta.

Zlatar sneg
Foto: Tanjug

- Opštinski štab za vanredne situacije se obratio i republičkom štabu za pomoć u nafti i gorivu koja je neophodna mesnim zajednicama u cilju raščišćavanja seoskih i nekategorisanih puteva - dodaje se u saopštenju.

Juče je vanredna situacija uvedena u opštini Nova Varoš jer je u selima te opštine oko 5.000 stanovnika odsečeno od sveta zbog snega koji sedam dana pada u tom kraju.

Sneg od juče ujutru neprekidno pada i u topličkim opštinama i gradu Prokuplju, a zbog preprečavanja autobusa na putu u blizini sela Džigolja saobraćaj se preusmerava na alternativni putni pravac preko Bajčinca i Kostenice.

Nadležni u topličkim opštinama tvrde da je sva raspoloživa mehanizacija u pogonu i da se sneg čisti neprekidno 24 časa, ali da je pri ovakvom intenzitetu padavina nemoguće sve putne pravce održati prohodnim.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd