fbpx
Skip to main content
Arhangel Mihailo

VEČERAS PRED SPAVANJE OBAVEZNO URADITE OVO! Sveti Arhangel Mihailo će se pobrinuti za vas i vaše bližnje

Foto: Facebook/Архангел Михаило
On se javio jednom monahu davne 1906. godine u Kremlju. 

U noći 18. na 19. septembar po gregorijanskom Sveti Arhangel Mihailo silazi u pakao da oslobodi duše onih pokojnih grešnika koji su za života bili kršteni i za koje se Pravoslavna Crkva moli!

Srpski klubovi u kvalifikacijama za Ligu Evrope ti donose vrhunski NOVČANI BONUS

Srpski klubovi u kvalifikacijama za Ligu Evrope ti donose vrhunski NOVČANI BONUS

DANAS KILOMETARSKE KOLONE, SADA NIGDE NIKOG: Od 18 sati nema "žive duše" na graničnim prelazima

DANAS KILOMETARSKE KOLONE, SADA NIGDE NIKOG: Od 18 sati nema "žive duše" na graničnim prelazima

"NEMA VENČANJA AKO NE SPAVAŠ SA" Mladoženja sa juga Srbije dobio NEOBIČAN ZAHTEV od svoje izabranice

"NEMA VENČANJA AKO NE SPAVAŠ SA" Mladoženja sa juga Srbije dobio NEOBIČAN ZAHTEV od svoje izabranice

Ovo je poznato po starom pravoslavnom predanju

Molite se za praznik Arhangela Mihaila u ponoć 18. na 19. septembar (noćas) i 20. na 21. novembar Sabor Svetog Arhangela Mihaila, jer Arhangel Mihailo za svoj praznik noću odlazi u pakao. On će uslišiti molitvu u kojoj pitate da upokojene (po krštenim imenima) izbavi iz Ada. Pomenite krštena imena bližnjih, prijatelja i rođaka.

On se javio jednom monahu davne 1906. godine u Kremlju. 

- Koji čovek bude čitao svaki dan molitvu ovu, toga dana neće ga se dotaći na đavo ni zao čovek, lenjost neće sablazniti srce, a ako li se čovek upokoji, to dušu njegovu ad neće primiti - rekao mu je Mihailo.

MOLITVA SVETOM ARHAGELU MIHAILU

Gospode Bože, veliki Caru Bespočetni, pošalji, Gospode, Arhangela Tvog Mihaila na pomoć slugama Tvojim (imena), izbavi nas od neprijatelja naših, vidivih i nevidivih.

O Gospodnji Veliki Arhangele Mihailo, izlij miro blagostinje na rabe Tvoje (imena).

O Gospodnji Veliki Arhangele Mihailo, što demone uništavaš, zapreti svim neprijateljima našim koji se bore protiv nas, učini ih kao ovce i uništi ih kao prah pred licem vetra.

O Gospodnji Veliki Arhangele Mihailo, šestokrilni Prvi Knjaže i Vojvodo Nebeskih Sila, Heruvima i Serafima, i Svih Svetih!

O Predivni Arhangele Mihailo, čuvaru neizrečenih Tajni Božijih, budi nam Veliki pomoćnik u svemu: u uvredama, u žalostima, u tuzi, u pustinjama i na raspućima, na rekama i na morima tiho pristanište.

Izbavi nas, Veliki Arhangele Mihailo, od svih laži ćavolskih, uvek usliši nas grešne sluge Tvoje (imena), moleći Tebe i prizivajući ime Tvoje Sveto, pohitaj u pomoć i usliši molitvu našu.

O, Veliki Arhangele Mihailo! Pobedi sve protivnike naše Silom Časnog Životvornog Krsta Gospodnjeg, Molitvama Presvete Vladičice Bogorodice i Svetih Apostola, i Svetitelja Nikolaja Čudotvorca, Svetog Proroka Božijeg Ilije, Svetog Andrije jurodivog, Svetih Velikomučenika Nikite i Evstatija, i Svetih Svetitelja, Prepodobnih, Mučenika, i Svih Svetih, i svih Nebeskih Sila. Amin.

O, Veliki Arhangele Mihailo, pomozi nama grešnim slugama Tvojim (imena), izbavi nas od zemljotresa, potopa, ognja, mača, od iznenadne smrti i od svakoga zla, i od svakakvog vraga lažljivog, kojeg bura nanosi i od lukavog izbavi nas, Veliki Mihaile Arhangele Gospodnji, sada i uvek i u vekove vekova. Amin.

Sveti Arhistratiže Božji Mihaile sa svim Nebeskim Silama, molite BOGA za nas!

 

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Mist
6 Beograd