Skip to main content
Petar Kočović

NAJNOVIJA PROGNOZA KOJA ULIVA OPTIMIZAM! Bližimo se LJUBIČASTOJ KORONA ZONI, evo koliko ćemo imati zaraženih

Foto: Printscreen/TV Happy/Facebook/Petar Kočović
Srbija je ušla u crvenu korona zonu, prema jučerašnjim podacima Evropskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) imali smo 32,27 zaraženih na 100.000 stanovnika, sa tendencijom daljeg rasta narednih dana.

Kako je danas obelodanio dr Predrag Kon, u najboljem slučaju, ako uspemo da ga primirimo poštovanjem svih epidemioloških mera, ovaj treći talas korone trebalo bi da traje najmanje 12-16 nedelja, dakle negde do februara naredne godine.

KONAČNO! Počinje najbolji fudbal na svetu, već večeras će sve da puca

KONAČNO! Počinje najbolji fudbal na svetu, već večeras će sve da puca

Danas najveći broj zaraženih od početka TREĆEG TALASA: Nekoliko gradova u Srbiji obara CRNE REKORDE

Danas najveći broj zaraženih od početka TREĆEG TALASA: Nekoliko gradova u Srbiji obara CRNE REKORDE

DA LI JE OVO MOGUĆE?! Turska vojska se povlači, napuštaju položaje u Siriji! (FOTO/VIDEO)

DA LI JE OVO MOGUĆE?! Turska vojska se povlači, napuštaju položaje u Siriji! (FOTO/VIDEO)

Dakle, bez ikakve dileme aktuelni treći udar biće znatno duži nego prva dva, što svojim prognozama potvrđuje i prof. dr Petar Kočović koji uz pomoć matematičkih modela i formula prati i analizira kretanje pandemije korona virusa u celom svetu.

On je, naime, pik ovog trećeg talasa korone u Srbiji najavio za kraj oktobra i početak novembra, ali je posebno interesantna grafika na kojoj se upoređuju pikovi u tri korona talasa.

Kako pokazuje slika na osnovu najnovijih rezultata i prognoza, ovaj treći talas bi trebalo da bude prilično slabiji od drugog koji nas je pogodio letos. Iako ćemo i tokom njega ući u ljubičastu zonu, sa više od 50 zaraženih na 100.000, očekuju se manje vrednosti.

Letos smo, naime, imali dane sa preko 80 obolelih na 100.000, a sada bi maksimalna vrednost trebalo da ide do 65 na 100.000. I sam taj pik će trajati manje nego što je to bilo tokom drugog udara, te bismo se u ljubičastoj zoni zadržali oko 20-tak dana.

- Moj petočlani tim sastavljen od matematičara i programera prati na dnevnom nivou stanje u svih 216 drzava. Koristimo Gausovu krivu (matematički model koji se bazira na radu čuvenog nemačkog matematičara i fizičara Johana Karla Fridriha Gausa) koja se pomera na dnevnom nivou. Metodologija je jedinstvena, a bazira se na višestrukim talasima - objasnio je ranije Kočović.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Slaba kiša
5 Beograd