fbpx
Skip to main content
Milan Vujičić

Nakon višegodišnjeg života u Americi, Milan se vratio u Srbiju i zbog onoga što je uradio oduševio je Srbiju

Foto: Youtube printscreen/NOIZZrs
Milan Vujičić je FIBA košarkaški trener i magistar nauka u sportu i rekreaciji, sa internacionalnim iskustvom.

Nakon dugogodišnjeg boravka u Americi, 2015. godine odlučio je da se vrati u Srbiju i započne jednu zdravu, pozitivnu i humanu priču. Osnovao je Košarkaški klub Shooter, koji sklanja klince sa ulice, uči ih timskom duhu, trudu, samopouzdanju i prijateljstvu. Klinci koji ne mogu sami da priušte treninge, oni ih u Shooteru dobijaju besplatno.

Sa Milanom smo pričali o inkuliziji, promenama, ljubavi prema košarci i tome da nikad ne treba da odustanemo.

Promena kao timski sport predstavlja ideju, motiv i princip prema kojem određeni pojedinci ili grupe, kroz kolektivni i timski duh donose promene, kako u svom životu, tako i u svojoj lokalnoj zajednici ili u aktivnostima od šireg društvenog značaja i na širem kulturnom planu. Osnovna dinamika tih promena je kreativan rad u usko specijalizovanim oblastima njihovog delovanja. Time oni predstavljaju svetli primer unutar zajednice u kojoj se nalazimo, cilj kojem treba da stremimo. Ovakvi pojedinci i organizacije predstavljaju fokus globalne adidas kampanje “Change is a team sport” koja se realizuje povodom 50 godina postojanja legendarnog Superstar modela patike.

Ovde saznajte više o projektu i ujedno nominujte vašu Superstar priču! Opišite nam ukratko ko su primeri pojedinca ili grupa koji vas inspirišu i čijim delovanjem dolazi do pozitivnih promena u društvu. Svake nedelje adidas i NOIZZ nagradiće najinspirativniju priču kultnim Superstar patikama, dok će se po završetku projekta odabrati najbolja priča, čiji će junaci i junakinje dobiti priliku da svojom pričom ispirišu mnoge na završnom Superstar događaju u Beogradu!

Želimo da čujemo vašu priču.

Posetite adidas Superstar sajt.

SD društvo

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd